Banjalučki saksofonista Deni Karalić objavio singl “Borba” (Video)

Objavljeno: 18. 1. 2019 u 20:36h

Rege muzičar Danijel Deni Karalić iz Banjaluke je objavio novi singl, a u pitanju je instrumentalna numera, koja nosi naziv “Borba”. 

Kompozicija “Borba” će se naći na Denijevom debitantskom projektu, EP izdanju “Revolucija”, baš kao i prethodni singl “Sloboda”, koji je objavljen krajem prošle godine.

Izdanje “Revolucija” je banjalučki multinstrumentalista napravio sa brojnim gostima te je i sam materijal potpisan kao “Deni & Prijatelji”.

““Borba” je nastala dok sam vježbao saksofon i pokušavao da dobijem najniži ton na tadašnjem instrumentu. Kada sam ga uvježbao, taj ton mi se dopao i počeo sam da se igram s njim. Kao rezultat dobio sam melodiju koja čini glavnu temu ove pjesme” – kaže Karalić.

Što se tiče aranžmana, Karalić je u njegovom studiju sam snimio sve dionice koje je zamislio – od gitara, saksofona, preko bubnjeva i basa, pa sve do raznih “sitnih šuškica”.

“Pjesma je u bržem rege tempu, perkusije dodaju prizvuk latino muzike, dok bubanj vuče na hip hop. Meni je sve to zajedno zvučalo kao borba. Ipak, nešto je nedostajalo, pa sam shvatio da trebam da pozovem par drugara da mi pomognu” – objašnjava on.

Tako je Asmir Turčinhodžić Fubi snimio đembe, Milan Kosić Džimi je sjajno popunio pjesmu sa udaraljkama, dok je temu sa svojim punim tonom na trubi upotpunio Miloš Grbić Mićko. Za gitarski solo je bio zadužen Sandi Popović, a klavijaturu je odsvirao Stefan Nikić, koju je snimio njegov otac Momo u studiju Oksigen u Banjaluci. Mastering pjesme potpisuje Željko Žilić Žila iz grupe “Brutal Protest”.

Inače, EP “Revolucija” će činiti ukupno četiri pjesme, a pored singlova “Sloboda” i “Borba”, naredna dva Karalić planira da objavi tokom narednih mjesec dana.

“Trenutno pripremam svirku koja neće izgledati i zvučati kao svirke na koje smo navikli do sada, jer ću većinu pjesama izvoditi sam uz pomoć lupera, a zvaće se “Burnin’ & Loopin'”. Gosti, naravno, neće izostati” – otkriva Karalić svoje planove.

Rege muzika mu je u krvi otkako je prvi put uzeo gitaru 2002. godine, a nakon par godina je kupio i prvi saksofon, kada se rodila prava ljubav prema ovom karipskom žanru.

Inače, pored grupe “Post Scriptum”, aktivno je svirao u hip hop bendu “Brutal Protest” i džez sastavu Aleksandar Ševo Kvintet, a gostovao je i raznim drugim bendovima, kako uživo, tako i u studiju.

Izvor: Srpskainfo/ Foto: Nina Vasilić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucki-saksofonista-deni-karalic-objavio-singl-borba-video/||claudebot