Banjalučanke održale koncert u Šamcu

Objavljeno: 21. 5. 2019 u 09:45h

Kvartet flauta “Flutete” iz Banjaluke održao je koncert u Šamcu – drugi ove godine, u okviru projekta koji podržava Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Članica kvarteta Sunčica Lončar kaže da je sinoćnji koncert dio projekta decentralizacije kulture.

“To su projekti u kojima učestvuje Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, najviše u finansijskom smislu. Smatramo da je važno da se flauta predstavi sredinama u kojima ima veoma malo dešavanja u kulturi”, rekla je Lončareva.

Ona je dodala da kvartet flauta svojim nastupom može da obogati kulturne sadržaje u svim sredinama i to ne samo koncertne prostore, nego i umjetničke galerije, izložbene prostore i druga mjesta.

“U Šamcu smo izveli kompozicije programskog sadržaja. Svaka kompozicija ima neku priču na osnovu koje je nastala”, dodala je Lončareva.

Kvartet flauta “Flutete” čine Marija Pilipović, Nataša Vukojević, Deana Simić i Sunčica Lončar.

Umjetnički rad započele su 2014. godine i ostvarile su izuzetno zapažene nastupe koji su im omogućili gostovanja i koncerte u velikom broju gradova BiH i inostranstvu.

Koncert je održan u organizaciji Centra za kulturu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucanke-odrzale-koncert-u-samcu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])