Intervju: Branko Đurić Đuro: Nadrealisti nisu baš slučajno sve pogađali

Objavljeno: 21. 3. 2018 u 18:02h

U intervjuu sa našim poznatim glumcem, muzičarom, a sada i stand -up komičarem, Brankom Đurićem Đurom, pričali smo o njegovom projektu u Zagrebu, koji je otpočeo sa Reneom Bitorajcem, dotakli se njegove muzičke karijere, Nadrealista, i pitali ga šta misli o Banjaluci .

đuro

Kako je došlo do ideje za nastanak Đurologije i osnivanje pozorišta “Luda kuća ” u Zagrebu ?

Prijatelj mi je rekao da bih trebao početi raditi stand – up komediju , i tako sam se ja raspitao šta je to i rekao sebi da to mogu i danas sam tu sa vama po osmi put. A osnivanje pozorišta je želja svakog glumca , zar ne ? Ja sam imao pozorište u Sloveniji, koje je samo gostovalo, jer nismo imali svoj prostor, a želja je bila da imamo prostor. To se podudarilo sa željom Renea i ta nam se želja ispunila prije 2-3 godine kada se pojavila prilika da se kupi prostor nekadašnjeg zagrebačkog kina “Mosor”. Mi smo ga kupili i renovirali, ovih dana bismo trebali završiti sa radovima i već idući mjesec bi pozorište trebalo da se otvori

Kako su reakcije publike u prepunoj koncertnoj sali Banskog dvora bile fenomenalne i nije bilo osobe koja se nije nasmijala ili je ostala ravnodušna na Đurine šale, pitali smo ga šta misli o Banjaluci i banjalučkoj publici:

Pa za Banjaluku sam vezan još od ranijih godina. Ovdje sam imao dosta rodbine i iz Sarajeva sam ljeti dolazio ovdje na odmor, tako da je moja veza sa Banjalukom uspostavljena još od malih nogu. A što se tiče publike, vidjeli ste i sami. Reakcije su odlične, publika me prihvatila i imam samo najbolje mišljenje o njoj. Moram istaći da je Banjaluka, čini mi se, četvrti grad po redu po broju posjeta ove predstave i to dovoljno pokazuje.

Nemoguće je ne dotaći se i čuvenih Nadrealista. Ono što nas zanima, pored toga što je jedan od najznačajnijih show programa ikada i vjerovatno jedan od najsmješnijih, je to kako su Nele, Đuro i ekipa mogli, još kao mladići, da predvide sva buduća dešavanja na prostoru bivše države – rat , inflaciju , nacionalizam …

Pa i jeste i nije bila slučajnost. Mi smo samo željeli da na jedan humorističan način ukažemo na sva ta dešavanja i u šta bi to moglo da se pretvori, ako se tako nastavi. Mi smo vidjeli da se to dešava i , ako se ne zaustavi, da će biti kobno po sve. I ispostavilo se da je tako i bilo .

Slažete li se sa Đuletom iz Van Gogha da je Banjaluka jedan od rijetkih gradova gdje je rock ‘n’ roll scena živa i da li planirate još neki nastup sa Bombaj štampom ?

Pa slažem se sa tim, mi iz Bombaj štampe još uvijek sviramo i baš smo skoro imali nastup u Cirihu. Nastupali smo i na Demo festu i posjeta je bila odlična što pokazuje da publika u ovom gradu i dalje voli i sluša rock ‘n’ roll.

#FirstStep2018 / Banjaluka.com /  Autori: Dajana Cvijančević, Jasmina Salopek, Aleksandar Stojanović

Broj pregleda: 4465

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/intervju-branko-djuric-djuro-nadrealisti-nisu-bas-slucajno-sve-pogadjali/||claudebot