Poslije “Mesa”, stižu i “Kosti”

Objavljeno: 15. 8. 2018 u 14:37h

Snimanje serije “Kosti”, koja predstavlja nastavak uspješnog projekta “Meso”, počeće sljedeće godine.

Ovo je epilog dogovora banjalučke produkcije Bosonoga i Radio-televizije Srbije. Saradnja, koja podrazumijeva da će RTS finansirati projekat u iznosu od 95 odsto budžeta potrebnog za realizaciju, danas je i ozvaničena na 42. Festivalu flimskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

“Hvala na podršci i povjerenju”

Ugovor o koprodukciji drugog dijela trilogije potpisali su direktorka Bosonoga produkcije Brana Janković i generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević.

““Meso” je moj omiljeni projekat i to sam uvijek govorio. Neću reći da je najbolji, ali je definitivno moj omiljeni. Odluku o podršci za snimanje drugog dijela trilogije donijeli smo na osnovu kvaliteta scenarija koji smo pročitali, ali i na osnovu rezultata koje je postiglo “Meso”, a koji su nadmašili očekivanja svih nas” – rekao je Bujošević.

Ekipu Bosonoga produkcije predstavljali su režiser Saša Hajduković, scenarista Nikola Pejaković Kolja i producent cjelokupnog projekta Brana Janković.

“Da bismo snimili i realizovali “Meso”, morali smo da podignemo kredit. Od danas se nalazimo u izuzetno komfornoj situaciji koja nam omogućava da se potpuno posvetimo kreativnom radu i od serije “Kosti” napravimo još bolji i kvalitetniji projekat. To ćemo, zahvaljujući podršci RTS-a, sigurno i uraditi. Izuzetno sam zahvalna na ovoj nesebičnoj podršci i povjerenju koje su nam ukazali” – istakla je Brana Janković.

Pripreme za snimanje počinju u septembru i trajaće do kraja godine. Početkom 2019. počinje i snimanje. Postprodukcija slijedi odmah nakon toga kako bi u sezoni 2019/2020 “Kosti” stigle na male ekrane. Planirano je da se treći dio trilogije zove “Koža”.

“Meso” u takmičarskom programu

Inače, film “Meso” biće prikazan večeras, u okviru takmičarskog dijela programa 42. Festivala filmskog scenarija. Publika će u imati priliku da vidi 10 domaćih igranih dugometražnih filmova nastalih u minulih godinu dana, odnosno između dva festivala.

To su “Grande punto”, po scenariju Vanje Hovan, “O bubicama i herojima” (Nikola Pejaković, Dimitrije Vojnov, Petar Pašić), “Horizonti” (Svetislav Dragomirović), “Meso” (Nikola Pejaković), “Nigde” (Predrag Velinović), “Izgrednici” (Đorđe Milosavljević, Milan Konjević), “Prokleti pas” (Dragan Pešikan), “Banditi u potrazi za mamom” (Kosta Ristić) i “Patuljci sa naslovnih strana” (Milorad Milinković).

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/poslije-mesa-stizu-i-kosti/||claudebot