Februar u banjalučkom “Sinepleksu Palas”: Stižu “Pisma iz Venecije” i “Alita”

Objavljeno: 22. 1. 2019 u 19:15h

Svaki mjesec, a pogotovo hladni zimski mjeseci su prikladno vrijeme za istraživanje i gledanje novih filmova. Ušuškanost u toploti bioskopske sale je izbor mnogih.

Svako za sebe uspije da pronađe nešto što odgovara njegovom ukusu i raspoloženju, bila to fantastika, romantične komedije, akcije, drame, trileri ili horori. U banjalučkim bioskopskim salama publika će i u februaru imati priliku da pogleda nekoliko ostvarenja i da pronađe nešto po svom ukusu i afinitetima.

Prva polovina februara u “Sinepleksu Palas” će biti obilježena s nekoliko novih filmskih ostvarenja. Prvi na listi filmova koje će publika imati priliku da pogleda je naučnofantastični psihološki triler “Escape room” koji će biti emitovan od 7. februara. Radnja prati šestoro stranaca koji se nalaze u okolnostima koje ne mogu da kontrolišu, te provode vrijeme tražeći tragove i koristeći sopstveno znanje da bi se spasli od smrti.

Istog dana počeće i prikazivanje filma “Mula”, rediteljskog ostvarenja slavnog glumca Klinta Istvuda koji u samom filmu tumači lik Erla Stouna.

“Istvud je u ulozi Erla Stouna, čovjeka u svojim osamdesetim koji je bankrotirao, sam je i čeka hipoteku nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora da vozi. Čini se prilično lako, ali Erl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju “teret”, a njega proglase glavnim rukovodiocem. Erl se vrlo brzo nađe i u centru interesovanja policije, agenta Kolina Bejtsa. Iako su njegovi problemi s novcem sada stvar prošlosti, Erlove greške iz prošlosti počinju izranjati, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena da ispravi sve te greške prije nego što ga sustignu ruka pravde ili kartel za koji radi” – navedeno je u opisu filma.

U filmu glume i Bredli Kuper, Lorens Fišburn i Majkl Pena.

Još jedno ostvarenje stiže u “Palas” 7. februara. U pitanju je film “Hladna osveta”, u režiji Hansa Petera Molanda. U glavnim ulogama glume Lijam Nison, Tom Bejtmen i Tom Džekson.

“Život mirnog porodičnog muškarca iz korijena će se promijeniti nakon misteriozne smrti njegovog sina. Njegova potraga za pravdom će ga od uzornog građanina pretvoriti u hladnog i ubitačnog osvetnika. Kreće u lov na vođu narko-mafije za kog vjeruje da je povezan sa smrću njegovog sina” – napisano je u objašnjenju filma.

Četiri nova naslova u banjalučki bioskop stižu i 14. februara, a to su: “Alita: anđeo borbe”, “Srećan dan smrti 2”, “Pisma iz Venecije” i “Knedlica”.

Film “Alita: anđeo borbe” je sajberpank akcioni film baziran na djelu Jukita Kišira, u režiji Roberta Rodrigeza. Za produkciju filma su bili zaduženi slavni Džejms Kamerun i Džon Landau.

Radnja filma je smještena nekoliko vijekova u budućnost, u gradu Iron Sitijdž, u kojem napuštenu Alitu u besvjesnom stanju pronalazi saosjećajni sajber doktor Ido koji je dovodi u svoju kliniku.

“Kada se Alita probudi, ne sjeća se ko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako iskustvo joj je prvo. Dok uči da upravlja svojim novim životom i ulicama Ajron Sitija, Iro pokušava da je zaštiti od njene misteriozne prošlosti, dok joj njen novi prijatelj s ulice Hug, pokušava pomoći da se sjeti svoje prošlosti. Između njih dvoje počne da se razvija sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i počnu da narušavaju njene novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvanredne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasla svoje voljene” – naglašeno je u opisu filma.

U filmu glume Rosa Salazar, Kristof Valc i drugi.

Nastavak serijala, horor film “Srećan Dan smrti 2”, biće pravi izbor za sve ljubitelje ovog žanra. Ostvarenje Kristofera Landona, u kojem glume Džesika Rot i Izrael Brosod, donosi nove avanture junakinje Tri.

“Ovog puta junakinja Tri će shvatiti da je umiranje iznova i iznova mnogo lakše od izazova koji tek slijede i opasnosti koja ih vreba” – piše u objašnjenju filma.

Drama “Pisma iz Venecije” nastala je u režiji Džulijen Landaj, a glavne uloge glume Džonatan Rajs-Majers, Vanesa Redgrejv i Džoeli Ričardson.

“Mladi ambiciozni pisac Morton Vint pokušava da pronađe pisma koja je njegov prerano preminuli pjesnički idol Džefri Aspern pisao svojoj prelijepoj ljubavnici Džulijani Bordoru. Decenijama nakon Aspernove smrti, Morton odlazi u Veneciju i pokušava da iskoristi njenu sestričinu Tinu ne bi li otkrio tajne koje krije ova porodica” – naznačeno je u opisu filma.

Film je snimljen po klasičnom romanu Henrija Džejmsa, objavljenom 1888. godine.

Posljednji film koji u prvoj polovini februara stiže u banjalučki sinepleks je “Knedlica”, rediteljke En Flečer. U glavnim ulogama glume Danijel Mekdonald, Dženifer Aniston i Odija Raš.

Izvor: Glassrpske/ Milanka Mitrić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/februar-u-banjaluckom-sinepleksu-palas-stizu-pisma-iz-venecije-i-alita/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])