“Bosonogi dječak” dobio nagradu

Objavljeno: 18. 12. 2019 u 17:51h

Banjaluka.com /Autor: Milorad Labus

Na filmskom festivalu Banef u Stokholmu, Milan Petković osvojio je specijalnu nagradu za film “Bosonogi dječak”.

Film predstavlja zavidan prikaz “Kasperovog” (Miroslav Subašić – Kaspa) puta od uličnog dječaka sa fudbalskim snovima, vojnika u neshvatljivom ratu, alkoholičara i poštovanja prema životu drugih, kao i počasti ljubavi prema drugima.

Danas je Kaspa na čelu Mozaika prijateljstva, Javne kuhinje, šivaonice, Dnevnog centra za beskućnike, humanitarac, koji je smisao svog djelovanja upotpunio cjelodnevnim humanitarnim radom.

miroslav subašić

Miroslav Subašić

A, šta ima ljepše, nego kad te u ovakvim aktivnostima podrži porodica. Kaspina kćerka Irina, talentovani vokalni solista i uspješan student muzike, objavila je status, kojim je ovu dala još jednu nagradu, možda i vrijedniju od onog uspjeha, koji je polučio film o njemu:

“Da se malo pohvalim. Film o mom tati dobio je srecijalnu nagradu na festivalu u Stokholmu. Daleko će se čuti za malog čovjeka koji je predodređen da bude pobjednik i heroj samo je pitanje dana. “

Mala digresija, da Irina ne zamjeri na njoj, nije pitanje dana, Kaspa je svojim djelovanjem sve učinio da pobijedi glad, siromaštvo, a posebno da otvori zarazni špil ljudskosti u vremenu, kada ljudi okreću glave jedni od drugih, posebno kad su drugi u problemu.

Zato, Kaspa nije samo pobjednik dana, on je vodilja mnogim tihim pobjednicima, koji će se ugledati na njega i pokazati da je u Banjaluci ljudskost i empatija kategorija, koja nije izumrla.

Banjaluka.com / Autor: Milorad Labus

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/bosonogi-djecak-dobio-nagradu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])