Banjaluka ostaje bez Festivala animiranog filma!

Objavljeno: 30. 1. 2018 u 18:39h

Na sjednici Upravnog odbora Asocijacije za vizuelne umjetnosti “Fenix Art” odlučeno je da Festival animiranog filma “Banjaluka 2018” ove godine neće biti održan.

“Aktivnosti Međunarodnog festivala animiranog filma ’zaleđuju se’ i stavljaju u mirovanje. Okolnosti koje su uticale na ovu odluku jesu prvenstveno vezane za stav Grada Banjaluka da festival koje je ove godine trebao da ima svoje jedanaesto izdanje i nalazi se u godišnjem Kalendaru kulturnih manifestacija u Banjaluci za 2018. godinu, finansira sa skromnih 9.000 KM, što je nedovoljno za organizaciju jednog međunarodnog filmskog festivala koji se nalazi u mreži najznačajnijih evropskih festivala animiranog filma”, navodi se u saopštenju “Fanix Arta”.

U nastavku se kaže da je Grad Banjaluka ove godine budžetom značajno uvećao finansijska sredstva za programske aktivnosti iz oblasti kulture, zbog aplikacije za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, a sredstva koja su dodijeljena Festivalu ostala su minimalna kao i ranijih godina.

“Asocijacija za vizuelne umjetnosti ‘Fenix Art’ će i ove godine nastaviti ostale aktivnosti na polju animiranog filma – obilježavanje Dana svjetske animacije 28. oktobra, te realizaciju projekta ‘Moja okolina – moje stvaralaštvo’ koji se izvodi uz podršku Vlade Švajcarske, a obuhvata produkciju kratkih dječijih eksperimentalno – animiranih filmova čijem stvaranju doprinose djeca sa poteškoćama u razvoju uz pomoć mentora. Filmovi iz ovog projekta, koji su trebalo da budu prikazani na Međunarodnom festivalu animiranog filma ove godine, biće prikazani na posebnoj projekciji”, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: BLMojGrad / Igor Požgaj

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/banjaluka-ostaje-bez-festivala-animiranog-filma/||claudebot