Banjalučanin osvojio prvo mjesto u Japanu: Najbolji film festivala

Objavljeno: 18. 3. 2022 u 20:11h

Talenat Banjalučanina Roberta Dacešina, poznatog po atraktivnim i zanimljivim reportažama sa putovanja po zemljama iz cijelog svijeta, izašao je van granica BiH, te je njegov promotivni video “Zašto BiH može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu”, koji je snimio u saradnji sa Milanom Banjcem, proglašen najboljim turističkim filmskim ostvarenjem u kategoriji najboljih turističkih destinacija, na prestižnom Japanskom svjetskom festivalu.

Robert nije krio svoju sreću te je na svom Facebook profilu naveo da je nestvarna i sama činjenica da je njegov film ušao u uži krug.

“Nikada do sada se nisam prijavljivao na festival ovog tipa. Kako to uopšte izgleda? To veče, negdje iza 11 časova u noć, završio sam ispunjavanje aplikacije, poslao naš film i kroz koji dan već zaboravio šta se desilo, sve dok prije dva dana, nisam dobio zvaničan mejl od festivala, da je video ušao u uži izbor videa u kategoriji “NAJBOLJI VIDEO O NEKOJ ZEMLJI”. Čisto da pojasnim, glavne kategorije su još bile najbolji video o nekom gradu i nekoj regiji”, napisao je Robert.

Festival je održan u protekla dva dana na ostrvu Joron, na jugu Japana, a nagradu je u ime dobitnika preuzeo ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan.

Iz Ambasade BiH u Japanu saopštili su da su organizatori Festivala nagrađeni turistički video Roberta Dacešina, inače avanturiste i putopisca, ocijenili veoma visokim ocjenama i prenijeli ambasadoru divljenje prema turističkim atrakcijama i prirodnim ljepotama BiH.

U takmičarskom dijelu učestvovalo je ukupno 1.542 promotivnih video zapisa iz brojnih zemalja svijeta, što je ujedno i najveći broj primljenih aplikacija u istoriji održavanja Festivala.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/banjalucanin-osvojio-prvo-mjesto-u-japanu-najbolji-film-festivala/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])