Dodijeljene nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”

Objavljeno: 8. 12. 2016 u 21:46h

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u srijedu 7. decembra u 17.30 časova, Privredna komora Republike Srpske, Media Invent iz Novog Sada i Univerziteti u Banjaluci i Novom Sadu, dodijelili su prestižne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ najboljima u Republici Srpskoj, u oblastima stvaralaštva, društvenog angažmana i poslovanja.

Jedan od dobitnika ovih prestižnih nagrada je i Narodno pozorište Republike Srpske.

Narodno pozorište Republike Srpske predstavlja hram i maticu kulture Republike Srpske. Sve ove godine Narodno pozorište Republike Srpske održalo je sopstveni stvaralački izraz i sačuvalo nacionalni identitet. Osam decenija postojanja i rada ove kuće, transformacije imena i stilskih opredjeljenja, nisu samo «svjedočanstvo vremena» već i izraz stalne želje da bude «pozorište cijelog svijeta, a ne samo jednog grada.» Posljednja decenija rada ovog pozorišta, može se označiti kao jedan od značajnih perioda u razvoju ove pozorišne kuće, sa realizacijom preko pedeset premijernih predstava. Od 2011. godine direktor Narodnog pozorišta RS je dr Nenad Novaković, dugogodišnji aktivni kreator brojnih kulturnih događaja u Republici Srpskoj, inicijator prvih sajmova knjiga u RS, ekspert za medije, autor više knjiga, menadžer i stvaralac.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/dodijeljene-nagrade-kapetan-misa-anastasijevic/||claudebot