Srednjoškolci na putu novinarstva

Objavljeno: 29. 9. 2012 u 21:16h

Grupa od 27 učenika srednjih škola iz Prnjavora, Banjaluke, Čelinca i Kotor Varoša danas je učestvovala u radionici “Uvod u novinarsku priču”, u organizaciji portala Banjaluka.com.

Tokom radionice koja je održana u prostorijama Univerziteta za poslovne studije Banjaluka, kroz teorijski, ali i praktični rad, učesnici su upoznati sa osnovama novinarstva.

Za Mihajla Beka i Bojanu Šikanić, učenike 2. razreda Informatičke gimnazije u Prnjavoru, ovo je bilo jedno lijepo iskustvo.

“Nakon radionice imam drugačiji pogled na novinarstvo”, kazao je Mihajlo.

“Mene u novinarstvu najviše interesuje kako se pišu novinarske priče. Planiram iskoristi znanje na nastavi srpskog jezika i u radu novinarske sekcije”, rekla je Bojana.

Organizatori radionice su zadovoljni aktivnošću učesnika, te kažu da su učenici pokazali veliku zainteresovanost za novinarstvo i da su upoznati sa problemima u njihovim zajednicama.

“Učesnici su bili veoma zainteresovani i vjerujem da će se među njima naći dobrih novinara”, rekao je Bogdan Nikolić, predavač na radionici.

Radionica je održana okviru projekta „Pišem kao što živim“ sa ciljem da pruži mladim ljudima šansu da se upoznaju sa osnovama novinarstva, te da napišu dvije novinarske priče iz svoje sredine po sopstvenom izboru koje će biti objavljene na portalu www.banjaluka.com.

“Na ovaj način želimo podržati i ojačati glas mladih ljudi u njihovoj okolini”, rekao je Nikolić.

Realizaciju projekta „Pišem kao što živim“ podržava Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, a sufinansira njemačka nevladina organizacija SHL (www.shl.ba).

Pekara Manja je podržala radionicu tako što je za sve učesnike obezbijedila sendviče.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/srednjoskolci-na-putu-novinarstva/||CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)