CineStar svečana premijera filma “Dnevnik Diane Budisavljević” 5. decembra u 19h u Delta Planetu

Objavljeno: 3. 12. 2019 u 17:00h

CinesStar u Delta Planetu vas poziva da budete dio svečane premijere filma sa više od 11 osvojenih regionalnih nagrada uz gostovanje režiserke Dane Budisavljević, u četvrtak 5. decembra u 19h. Film “Dnevnik Diane Budisavljević” donosi istinitu priču o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

Svečana premijerna projekcija filma “Dnevnik Diane Budisavljević” uz gostovanje režiserke Dane Budisavljević, glavne glumice Alme Price, istoričara Silvestra Milete i svjedoka iz filma Živka Zelenbrza održaće se u četvrtak, 5. decembra u CineStaru 4DX Delta Planet u Banjaluci. Svoju ulaznicu možete kupiti putem linka.

“Dnevnik Diane Budisavljević” je istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima. U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Diana Budisavljević u jesen 1941. saznaje da se majke i djeca pravoslavnog porijekla odvode u logore u blizini Zagreba. Broj i oznaku nepoželjnog dobija i njen suprug, poznati zagrebački doktor Julije Budisavljević. U atmosferi straha i prijetnji, nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekoliko prijatelja iz svog stana pokreće riskantnu akciju, kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 hiljada djece. Završetkom rata njeno austrijsko porijeklo postaje nepoželjno, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugom svjetskom ratu prešućene su do današnjih dana.

Veliko interesovanje javnosti vlada za film “Dnevnik Diane Budisavljević”, koji će se od petog decembra naći na repertoaru CineStar kina u Delta Planetu. Svečanim premijernim projekcijama u Banjaluci i Bihaću, najaviće se redovno prikazivanje ovog filma u bosanskohercegovačkim kinima. Za apsolutnog pobjednika Pulskog filmskog festivala, film koji je među 11 dosad osvojenih nagrada, dobio nagradu publike u Hrvatskoj i u Srbiji, ulaznice se već mogu nabaviti u pretprodaji.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/cinestar-svecana-premijera-filma-dnevnik-diane-budisavljevic-5-decembra-u-19h-u-delta-planetu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])