Grad pruža podršku za 35 parova koji imaju problem sa sterilitetom

Objavljeno: 21. 8. 2018 u 17:03h

Za 35 bračnih parova koji imaju problem sa sterilitetom grad je odobrio 2.500 maraka za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje.

Iz Gradske uprave je saopšteno da su podržani svi zahtjevi koji ispunjavaju uslove. Dodali su da je za sufinansiranje troškova  jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje budžetom predviđeno 65.000 KM,  što je dovoljno za ispunjenje samo 25 zahtjeva.

“Odlukom gradonačelnika Igora Radojičića svi koji ispunjavaju uslove javnog poziva, dobiće finansijsku podršku grada. Na osnovu te odluke, u tu svrhu biće izdvojeno dodatnih 25.000 KM, odnosno ukupno za sve zahtjeve 87.500 KM”, ističe se u saopštenju.

Prvi put, među odobrenim zahtjevima za jednokratne novčane pomoći su i tri zahtjeva roditelja koji već imaju djecu, ali žele proširenje porodice. Ovo je jedna od mjera pronatalitetne politike koju sprovodi grad.

Izvor: Glas Srpske / Autor: B.S.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/grad-pruza-podrsku-za-35-parova-koji-imaju-problem-sa-sterilitetom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])