Ivana Ninković-najbolja sportistkinja u 2012

Objavljeno: 19. 12. 2012 u 09:14h

Plivačica Ivana Ninković najbolji je sportista Republike Srpske za 2012. godinu u izboru “Glasa Srpske”. Tako je odlučio stručni žiri na čelu sa proslavljenim vaterpolistom Aleksandrom Šoštarom. Svečana ceremonija održana je sinoć u Banskom dvoru u Banjaluci.

Ninkovićeva je nastupajući za svoj matični klub trebinjski Leotar i potom za Olimp iz Banjaluke ostvarila uspješne rezultate u godini koja je na izmaku. Perspektivna plivačica ostvarila je učešće na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je nastupala bez trenera. Na evropskoj smotri takođe je postigla odlične rezultate. U Debrecinu je zauzela 12. mjesto na 50 metara prsno, a na 100 metara prsno oborila je rekord BiH. Na EP u 25-metarskim bazenima u francuskom Šartru oborila je tri seniorska rekorda BiH, a u trci na 50 metara prsno osvojila je izvanredno 10. mjesto.

“Prije svega želim da se zahvalim “Glasu srpske” i žiriju što me je izabrao za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2012 godinu. Za moj uspjeh najviše su zaslužni moja porodica, prijatelji, plivački klubovi “Leotar” i “Olimp” i svi oni koji su me na bilo koji način podržavali u mom sportskom radu,” istakla je Ivana Ninković.

“Kada dobijete ovakvo priznanje na kraju godine znači da ste tokom svih dvanaest mjeseci naporno radili i da se vaš trud na kraju isplatio. Ova laskava titula me obavezuje da u narednom periodu još više radim i postižem bolje rezultate”, dodala je Ninkovićeva

Drugo mjesto u 58. izboru deset najboljih sportista, pripalo je kik-bokseru Denisu Marjanoviću, dok se na treće mjesto plasirao kajakaš Darko Savić. Nakon prve trojke plasirali su se sljedeći takmičari : Biljana Cvijanović (atletika), Miloš Komatina (košarka), Dražen Subotić (džudo), Velibor Manjić (rukomet), Darija Kitić (streljaštvo), Miljana Antonić (stoni tenis) i Maja Stojković (tekvondo).

“Glas Srpske” kao organizator manifestacije i ove godine je dodijelio tri plakete za izuzetan doprinos i unapređenju sporta. Dobitnici ovih priznanja su: Adolf Ambroš, Ljubiša Majdov i Milan Radaković, dok su  tri plakete namijenjene ambasadorima sporta Republike Srpske pripale Draženku Mitroviću, Radoju Đeriću i Marku Šćekiću.

Plaketa “Glasa Srpske” posthumno je uručena porodici poginulog padobranca Nemanje Goronje, a priznanje za dugogodišnji doprinos razvoju sport otišlo je u ruke Nebojše Matijevića.

Povelja za izuzetne rezultate u sportu osoba sa invaliditetom pripala je Borislavu Gajiću. Predsjednik žirija, Aleksandar Šoštar, dobio je nagradu za unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske i Srbije, u oblasti sporta.

U sklopu svečane manifestacije nagrade su podijeljene i najperspektivnijim sportistima. Priznanja su pripala sljedećim sportistima: Vera Kostić (odbojka), Aleksandar Samardžić (džudo), Magdalena Đurić (tekvondo), Sara Jaćimović (šah), Jelena Gajić (atletika), Sandro Poletanu (kik-boks), Nikolina Jović (tenis), Neven Crnogaća (rukomet), Tatjana Đekanović (streljaštvo) i Goran Košarac (smučanje). Najperspektivniji sportisti u kategoriji lica sa invaliditetom su Biljana Nedić (košarka u kolicima) i Aleksandar Cvijanović (sjedeća odbojka).

Nagradu čitalaca “Glasa Srpske” zasluženo je ponijela Ivana Ninković i na taj način samo potvrdila da je 2012. godina jedna od njenih najuspješnijih godina. Pored priznanja za najboljeg sportistu Republike srpske Ivana se u ovoj godini okitila i nagradama za najbolju sportistkinju u Bosni i Hercegovini, a proglašena je i sportistom grada Trebinja.

Nagradu za najboljeg sportskog novinara Zlatno pero-Limun Papić dodijelena je Maji Predragović iz Nezavisnih novina.

Medijski pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je bila Radio-televizija Republike Srpske, koja je dodijelila priznanje za najbolje organizovanu sportsku manifestaciju na teritoriji Republike Srpske u 2012. godini. Ova nagrada pripala je Teniskom ATP čelendžeru “Banjaluka 2012”.

Izvor fotografije: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/ivana-ninkovic-najbolja-sportistkinja-u-2012/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])