Hari Mata Hari predstavlja BiH na Evroviziji

Objavljeno: 25. 10. 2014 u 11:57h

Hari Mata Hari predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2015 u Beču, saznaje se od izvora bliskih muzičkoj zvijezdi i BHRT-u.

slikacitava (1)

Izvor tvrdi da se već od odluke BHRT-a da se BiH, nakon dvije godine pauze, vrati na evrovizijsko takmičenje sa Harijem računa kao najozbiljnijim kandidatom, što je sada i izvjesnom.

Kako se dalje saznaje, trenutno se sastavlja autorski tim, koji bi trebao uraditi pjesmu za Harija, a riječ je o vodećim regionalnim kompozitorima.

Prema  informacijama, povodom toga kontaktirani su ili će se to desiti narednih dana Goran Bregović, Fahrudin Pecikoza Peca, Željko Joksimović kao i Tonči Huljić.

Iako je projekt „BH Eurosong 2015” u začetku, te se sve informacije još čuvaju u tajnosti, Huljić je potvrdio da je s njim već uspostavljen kontakt.

”Tačno je. Zvali su me da razgovaramo o BH Eurosongu. Više o tome bih vam mogao reći naredne sedmice, jer sam trenutno na turneji po Srbiji”, rekao je Huljić.

Hari Mata Hari je najuspješniji evrovizijski predstavnik u istoriji Bosne i Hercegovine. On je 2006. godine na takmičenju u Atini osvojio  treće mjesto te fantastičnim nastupom i izvedbom kompozicije “Lejla” oduševio cijelu Evropu.

“Lejlu” je komponovao Željko Joksimović, dok su tekst potpisali Fahrudin Pecikoza i Dejan Ivanović. Zanimljivo da su dvojica iz ovog tima kontaktirana i za Eurosong 2015.

Šezdeseti Eurosong biće održan od 19. do 23. maja 2015. godine u austrijskoj prijestonici. Predstavnici brojnih evropskih zemlja takmičiće se u “Wiener Stadhalle”, a oficijelni slogan je: “Gradimo mostove”.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/slavni/hari-mata-hari-predstavlja-bih-na-evroviziji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])