U potrazi za savršenom maturskom haljinom

Objavljeno: 1. 4. 2013 u 12:15h

Izbor maturske haljine zna biti težak zadatak, svjesni toga, odlučili smo vam pomoći prijedlozima svjetskih kreatora. Njihove zanimljive kreacije iz kolekcije za proljeće 2013. vam mogu poslužiti kao inspiracija za savršenu matursku haljinu.

Osnovno o čemu morate voditi računa jeste da vaša maturska haljina bude odraz vas samih. Ne dajte se ukalupiti u trendove, nego birajte haljinu koja vam se svidi na prvi pogled.

Vodite računa o građi vašeg tijela i posvetite pažnju izboru kroja koji će naglasiti vaše atribute, a prikriti sitne nedostatke, ako oni postoje.

Ne pretjerujte sa izrezima, jer previše izazovne haljine mogu izazvati suprotan efekat i učiniti da glamurozna kreacija izgleda jeftino. To zasigurno nije utisak kakav želite ostaviti.

Ako šijete haljinu

Pazite na izbor materijala i obavezno se savjetujte s krojačicom oko toga koji materijal trebate izabrati. Takođe, zamolite je da vam da sugestije oko krojeva, ukoliko ih bude imala.

Ako kupujete haljinu

Povedite računa o tome kako će se haljina ponašati u različitim situacijama, zato slobodno sjedite i pokušajte plesati u njoj. Ako vam bilo šta na njoj smeta, klizi ili vas iritira, obavezno u trgovini zatražite da vam preporuče krojačicu koja će haljinu u potpunosti prilagoditi vašem tijelu.

Najvažnije je, zapamtite: Vi nosite haljinu, a ne ona vas!

Izdvojili smo dvadeset i pet kreacija poznatih kreatora, među kojima su Marchesa, Elie Saab i Gucci i mnogi drugi, kako bismo vam pomogli da pronađete inspiraciju za svoju savršenu matursku haljinu.

Marchesa

Marchesa

Erin Fetherston

Erin Fetherston

Elie Saab

Elie Saab

Elie Saab

Elie Saab

Gucci, Giambattista Valli, Chanel

Gucci, Giambattista Valli, Chanel

Valentino, Christian Dior, Alberta Ferretti

Dennis Basso

Dennis Basso

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Issa, Jason Wu

Issa, Jason Wu

Zac Posen

Zac Posen

Izvor: Modamo/Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-potrazi-za-savrsenom-maturskom-haljinom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])