Marko Marin: “Rado bih igrao za Srpsku!”

Objavljeno: 19. 11. 2014 u 15:59h

Roditelji su mu Srbi, navijač je Crvene zvezde, sarađuje sa Srbima, sjajno priča srpski jezik, ali je zapravo Nijemac, koji igra za engleski klub na pozajmici u Italiji. Ekipa Monda je pričala sa Marinom…

marko

Bježeći od rata koji se širio nekadašnjom Jugoslavijom, Marko Marin se kao dvogodišnjak sa svojom porodicom nastanio u Njemačkoj, u Frankfurtu, gdje je odrastao, završio školu i počeo da se bavi fudbalom.

Talenat je brzo došao do izražaja, pa je od 16. godine prošao kroz sve selekcije njemačke reprezentacije i stigao do A tima. Za seniorski sastav “pancera” debitovao je već kao 19-godišnjak i time spriječio mogućnost da jednog dana zaigra za Bosnu i Hercegovinu (pošto je rođen u Gradišci) ili Srbiju (pošto su mu roditelji Srbi).

Nije, međutim, fudbaler Čelsija na pozajmici u Fiorentini zaboravio svoje porijeklo. Ne krije da bi rado nastupao za selekciju Republike Srpske ukoliko dobije poziv ili da je od malena navijač Crvene zvezde.

U razgovoru za MONDO otkrio je, čak, da već tri godine posjeduje člansku kartu crveno-bijelih. Bio je to povod da ga pitaju da li bi i zaigrao u dresu voljenog kluba.

“Zašto da ne, vidjećemo”, odgovorio je sa osmijehom, ali se brzo uozbiljio.

“Trenutno nije realno pričati o tome. Ja stvarno volim Zvezdu, a da li ću nekada igrati za nju, zaista ne znam”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/marko-marin-rado-bih-igrao-za-srpsku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])