Otvaranje 19. takmičenja muzičkih škola RS

Objavljeno: 6. 4. 2012 u 07:59h

U Banjaluci će danas biti otvoreno 19. takmičenje muzičkih škola Republike Srpske na kojem će nastupiti 500 učenika iz 13 škola u Srpskoj, uz gostovanje učesnika iz dvije škole iz Sarajeva i distrikta Brčko.

Dvodnevno takmičenje u Koncertnoj dvorani Banskog dvora – Kulturnog centra otvoriće pomoćnik ministra za kulturu Irena Soldat – Vujanović – najavljeno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Učenici iz Banjaluke, Bijeljine, Gradiške, Dervente, Doboja, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Nevesinja, Ugljevika, Prijedora, Trebinja, Prnjavora i Foče takmičiće se u 12 kategorija, a sve će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od priznatih umjetnika i profesora muzike.

Direktor takmičenja, dirigent Nemanja Savić, rekao je da je ovo tradicionalno takmičenje prilika da se sumiraju godišnji rezultati škola pojedinačno, a učenici pripreme za nastavak školovanja na jednoj od tri muzičke akademije u RS.

“Rad muzičkih škola je specifičan, a ovo takmičenje je posebna prilika da i učenici i nastavnici sagledaju svoj rad i uporede ga sa kolegama iz drugih škola. Kroz konstantan rad jednog nastavnika i učenika vremenom se stvori i neki subjektivan odnos, a takmičenje je prilika da se vidi da li se radi ispravno”, istakao je Savić.

Direktor Kulturnog centra “Banski dvor” u Banjaluci Milorad Petrić rekao je da će cjelokupno takmičenje muzičkih škola biti otvoreno za građane, a da će dio nastupa biti moguće pratiti i preko internet-stranice Kulturnog centra.

Organizatori 19. takmičenja muzičkih škola Republike Srpske su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Republički pedagoški zavod i Muzička škola “Vlado Milošević” iz Banjaluke, a suorganizator je Kulturni centar “Banski dvor” Banjaluka.

Otvaranje 19. takmičenje muzičkih škola Republike Srpske predviđeno je u 9.00 časova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/otvaranje-19-takmicenja-muzickih-skola-rs/||claudebot