Prodali iznajmljen auto, pa prijavili krađu

15. March 2012.

Lica čiji su inicijali E.N. iz Visokog i S.K. iz Donjeg Vakufa uhapšeni su juče zbog osnova sumnje da su lažno prijavili iznajmljeno vozilo kao ukradeno, a u stvari ga prodali za 1.400 evra, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Osumnjičeni E.N. prijavio je u utorak krađu “citroena” u vlasništvu doo”Begović” Bihać, koji je iznajmio kao “renta-kar uslugu”, tvrdeći da mu je vozilo otuđeno sa parking prostora u Ulici Kneza Miloša.

Tokom rasvjetljavanja ovog slučaja, policijski službenici utvrdili su da su navedena lica, zajedno sa još jednim licem D.K, koje je trenutno nedostupno policiji, “citroen” nakon iznajmljivanja prodala na područje Republike Srbije, te tako stekla protivpravnu imovinsku korist.

Nakon kriminalističke obrade E.N. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Okružnom tužilaštvu u Doboju, a izvještajem će biti obuhvaćen i D.K, dok će S.K. biti predat policijskim službenicima MUP-a Unsko Sanskog Kantona radi kriminalističke obrade u vezi drugih krivičnih djela.

Izvor: Agencije

Šta ti misliš o ovoj temi?