Oslobođeni zlostavljači šestogodišnje djevojčice

Objavljeno: 25. 2. 2012 u 10:28h

Odgovorni za polno zlostavljanje i zapuštanje šestogodišnje djevojčice su poslije privođenja u prostorije CJB Doboj pušteni na slobodu, a djevojčica i njena takođe maloljetna sestra smještene su u Sigurnu kuću u Modriči.

To je epilog nemilog slučaja početkom ove nedjelje kod željezničke stanice u Doboju, kad se šestogodišnja djevojčica obratila za pomoć prolaznici, navodeći da je napastvovana od „jednog čike“. Odmah poslije toga alarmirana je policija.

Istragom je utvrđeno da je djevojčica sa svojom maloljetnom sestrom boravila u kući Tonija Labudovića (48), koji ih je koristio za prosjačenje, a kod njega su ih doveli nesavjesni roditelji iz Tarevaca kod Modriče, Emira Okanović i Behader Aljić.

Labudović je, u dogovoru sa Stanojevićem, djevojčicu navodno poslao u kupovinu. Usput je djevojčicu susreo ovaj drugi i odvukao u napušteni objekat u blizini železničke stanice. Dijete je fizički savladao, pokušavajući da je siluje, ali je ono uspjelo da pobjegne.

Nažalost, akteri umiješani u ovaj nemio slučaj vrlo brzo su pušteni na slobodu, dok je CJB Doboj podnio Okružnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Stanojevića zbog napastvovanja deteta, i Labudovića, koji je osumnjičen za zapuštanje i zlostavljanje djeteta. Protiv bioloških roditelja Tužilaštvo takođe vodi postupak.

”Ako još jednom pobjegnu od kuće, neka ih smjeste u Dom”,  izjavila je majka djevojčica Emira Okanović, želeći da njihov boravak i odvođenje u 50 kilometara od Modriče udaljen Doboj predstavi kao bjekstvo od kuće.

U modričkom Centru za socijalni rad, koji je zbrinuo maloljetne djevojčice, kažu da neće čekati ishod eventualnog sudskog procesa protiv odgovornih u ovom slučaju. Djeci će odrediti staraoca i radiće na tome da ih smjeste u socijalnu ustanovu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oslobodeni-zlostavljaci-sestogodisnje-djevojcice/||claudebot