“Fejsbuk” u službi obrazovanja

26. January 2012.

Profesori i učenici Srednje tehničke PTT škole iz Beograda svakodnevno komuniciraju preko interneta, razmjenjuju mejlove, a nezaobilazan je i čet na “Fejsbuku”.

"Fejsbuk" u nastavi

Prema riječima profesorke ove škole Violete Vučetić, koja je učestvovala u otvaranju Fejsbuk grupe “Čitam, pa šta”, osnivanje ove grupe ima za cilj da se otkrije koje knjige đaci najviše žele da čitaju i da im se književnost učini što primamljivijom.

“Najviše su me iznenadila dvojica učenika koji su priznali da obožavaju knjige Svetislava Basare i Zvonka Karanovića. Ipak, najomiljenija knjiga je `Hari Poter`, a dječaci vole i autora `Kuma` Maria Puzu”, kaže Vučetić.

Ona ističe da ovakav pristup učenju i komunikaciji sa đacima može biti veoma koristan za profesore, jer se đaci na “Fejsbuku” opuste i otkrivaju šta im smeta u nastavi i šta je ono što zaista žele.

“Drago nam je što naši profesori idu ukorak sa vremenom i imaju sluha za naše potrebe. Zahvaljujući `Fejsbuku` možemo da ih pitamo za savjet ako imamo neku nedoumicu”, kaže kaže učenica ove škole Katarina Antonić.

Profesorka španskog u Sedmoj beogradskoj gimnaziji Katarina Krstić, koja putem “Fejsbuka” održava radionicu novinarstva, ističe da zahvaljujući ovoj društvenoj mreži učesnici radionice uspjevaju da završe više posla nego što bi postigli za dva časa nedeljno.

Izvor: Agencija

 

Šta ti misliš o ovoj temi?