Prva izložba slika Dražena Milića van BiH

Objavljeno: 8. 1. 2012 u 12:43h

Akademski slikar iz Trebinja Dražen Milić predstaviće svoje radove na prvoj samostalnoj izložbi van granica BiH koja će sutra biti otvorena u Galeriji “Čigota” na Zlatiboru.

Slikar Dražen Milić

Slikar Dražen Milić

Na izložbi, organizovanoj u okviru uzvratne posjete slikarima Bojanu i Jeleni Savić iz Beograda, koji su se prošlog ljeta predstavili trebinjskoj publici, biće, uglavnom, izložena ulja na platnu, dio Milićevog diplomskog rada, ali i nove slike rađene za prvo autorovo predstavljanje u Srbiji.

Milić kaže da je izložbu posvetio obilježavanju Svetog Arhiđakona Stefana – Dana i krsne slave Republike Srpske, povodom 20-te godišnjice njenog stvaranja.

Pokrovitelj Milićeve izložbe na Zlatiboru, u okviru koje će biti priređen i “hercegovački koktel” – hrana i piće sa ovih prostora, je opština Trebinje.

Dražen Milić je prije nekolio godina u Starom gradu u Trebinju otvorio suvenirnicu, jedinu te vrste u Hercegovini u kojoj, osim slika sa motivima svog grada i ukrasnih predmeta, prodaje i naušnice od bilećkog kamena, ženske torbe i razglednice Trebinja.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prva-izlozba-slika-drazena-milica-van-bih/||claudebot