Prva izložba slika Dražena Milića van BiH

8. January 2012.

Akademski slikar iz Trebinja Dražen Milić predstaviće svoje radove na prvoj samostalnoj izložbi van granica BiH koja će sutra biti otvorena u Galeriji “Čigota” na Zlatiboru.

Slikar Dražen Milić

Slikar Dražen Milić

Na izložbi, organizovanoj u okviru uzvratne posjete slikarima Bojanu i Jeleni Savić iz Beograda, koji su se prošlog ljeta predstavili trebinjskoj publici, biće, uglavnom, izložena ulja na platnu, dio Milićevog diplomskog rada, ali i nove slike rađene za prvo autorovo predstavljanje u Srbiji.

Milić kaže da je izložbu posvetio obilježavanju Svetog Arhiđakona Stefana – Dana i krsne slave Republike Srpske, povodom 20-te godišnjice njenog stvaranja.

Pokrovitelj Milićeve izložbe na Zlatiboru, u okviru koje će biti priređen i “hercegovački koktel” – hrana i piće sa ovih prostora, je opština Trebinje.

Dražen Milić je prije nekolio godina u Starom gradu u Trebinju otvorio suvenirnicu, jedinu te vrste u Hercegovini u kojoj, osim slika sa motivima svog grada i ukrasnih predmeta, prodaje i naušnice od bilećkog kamena, ženske torbe i razglednice Trebinja.

Izvor: SRNA

Šta ti misliš o ovoj temi?