Stanje u Banjaluci nakon poplava (Foto)

Objavljeno: 17. 5. 2014 u 16:35h

Stanje u Banjaluci, nakon poplava polako se normalizuje. Obišli smo najugorežnija banjalučka naselja, odakle vam donosimo fotografije koje prikazuju trenutno stanje na u gradu.

Fotoreporter ”Nezavisnih novina” je zabilježio trenutno stanje na terenu. Obišli su naselja Česma, Derviši i Lazarevo. Bili smo i sa mještanima Trna.

Ranije je saopšteno da je situacija na području Banjaluke bolja nego juče, a vodostaj rijeka Vrbas i Vrbanja je u opadanju, informacije su gradskog Štaba za vanredne situacije.

Komandant štaba Slobodan Gavranović, koji je i gradonačelnik Banjaluke, formirao je timove koje čine pripadnici Civilne zaštite, nadležnih odjeljenja Gradske uprave i volonteri, a koji će pružati pomoć stanovništu ugroženom poplavama, što se prvenstveno odnosi na najugroženija područja Lazareva, Zalužana, Česme, Priječana i Karanovca.

Svi građani kojima je potrebna bilo koja vrsta pomoći trebalo da se jave gradskom Štabu za vanredne situacije putem telefona broj 121, 212-500, 244-582 i 244-443.

Prema informacijama iz banjalučkog “Vodovoda”, snabdijevanje grada vodom je redovno i kvalitet vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode.

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je redovno, osim naselja koja su ugrožena poplavama, gdje je struja isključena iz preventivnih razloga ili zbog kvarova.

Psiholog Željka Stevanović, kaže da nam jedino solidarnost može pomoći da preživimo katastrofu koja nas je zadesila.

”Pored hrane, vode, odjeće, potrebna nam je emotivna podrška. Zato odmah zagrlite osobu do sebe! Kada pružate pomoć ugroženima pružite im i zagrljaj, jer i to im je neophodno” kazala je ona.

Izvor: Nezavisne/Foto: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stanje-u-banjaluci-nakon-poplava-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])