Na “Banjaluka openu” takmičari iz 10 zemalja

Objavljeno: 7. 5. 2015 u 15:00h

Na osmom međunarodnom plivačkom mitingu “Banjaluka open 2015”, koji će biti održan 30. i 31. maja, očekuje se učešće do 400 takmičara iz 10 zemalja, rečeno je na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora mitinga.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je da je od izuzetnog značaja činjenica da će promoter mitinga biti reprezentativac Srbije Velimir Stjepanović.

“Kada podržavamo sport, u prvom redu nastojimo da to bude s ciljem masovnosti i pravilnog razvijanja djece i omladine. Istovremeno, želimo da naši takmičari postižu kvalitetne rezultate, čime promovišu i sebe, ali i Republiku Srpsku”, rekla je Davidovićeva, koja je i predsjednik Organizacionog odbora mitinga.

Ona je dodala da izuzetno cijeni napore uprave Plivačkog kluba “Olimp”, jer je veliki broj djece i omladine uključen kako u rekreativno, tako i u takmičarsko plivanje.

Sportski direktor Plivačkog kluba “Olimp” iz Banjaluke Željko Panić rekao je da je “Banjaluka open” jedan od najkvalitetnijih plivačkih mitinga na Balkanu i da se ove godine očekuje lijepa sportska manifestacija.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je poziv organizatora prihvatio i reprezentativac Srbije Velimir Stjepanović, koji će sa sobom dovesti i aktuelnog prvaka Srbije Ivana Lenđera i Čabu Silađija.

“Osim toga, učestvuje i dosta vrhunskih plivača iz Slovenije i Hrvatske i ovim putem pozivamo građane Banjaluke da dođu i podrže takmičare”, rekao je Panić.

On je dodao da organizatori nastoje da na mitingu obezbijede učešće vrhunskih takmičara, najviše juniora i seniora, da bi se održao kvalitet takmičenja.

“Zahvaljujem Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske, koje je i ove, kao i prošlih godina, prepoznalo kvalitet ovog mitinga, koji je jedan od nosilaca razvoja sporta u ovom gradu, kao i gradu Banjaluci koji nam je besplatno dao bazen na korištenje”, rekao je Panić.

Rezultati sa ovog mitinga bodovaće se za Svjetsko prvenstvo u Kazanju i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/na-banjaluka-openu-takmicari-iz-10-zemalja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])