Novo pojačanje rukometaša Borca: Vratićemo titulu u Banjaluku!

Objavljeno: 2. 8. 2016 u 14:09h

Rukometni klub Borac m:tel kompletirao je tim za narednu sezonu, a najnovija akvizicija je Elis Memić, koji će pokriti do sada deficitarnu poziciju desnog beka.

Memić je doskora igrao za turski Zagnos, a karijeri je započeo u Bosni iz Sarajeva. U Banjaluci će ostati najmanje godinu, na koliko je potpisao ugovor sa Borcem. Rođen je 1993. godine, a može igrati napad i odbranu. Kako je kazao, dobro poznaje ekipu Borca, a pogotovo trenera Ratka Đurkovića.

“Trener poznajem još iz igračkih dana iz Bosne i dobro znam ko je. Prošle sezone sam dosta pratio Borac u Ligi za prvaka, tako da poprilično poznajem ekipu, a takođe znam igrače iz međusobnih susreta. Borac je veliko ime u rukometu BiH i sigurno je da ćemo napasti titulu. Cilj kluba, ali i moj je da trofej vratimo u Banjaluku”, kazao je Memić.

On dolazi iz sportske porodice, pošto je brat Enis košarkaš, a otac Almir je bio fudbaler i sada je trener. Zanimljivo je da je on svojevremeno igrao za Fudbalski klub Borac.

“Baš smo pričali o tome, vrlo interesantna situacija. Da mi je neko prije rekao da ću igrati u Borcu, ne bih mu vjerovao”, dodao je Memić.

Poziciju desnog beka pokrivaće sa Deanom Šešićem, a ukupno je šesto pojačanje Borca u ovom prelaznom roku. Ranije su došli lijevi bek Miloš Lončar, golman Arman Beširović, lijevo krilo Mirko Majić, desno krilo Vladan Đurđević i srednji bek Goran Daničić. Dolaskom Memića Borac je kompletirao tim i trener Đurković će sada na miru moći da sprema ekipu na iskušenja u Premijer ligi BiH.

“Igrač kao što je Memić nam je trebao. Ima 23 godine, tako da nam je prosjek ekipe sada 22 godine. Dosta smo podmladili sastav. On je bio želja trenera i mi smo je ispunili. Kao igrač je dobio sve pohvale od bivših trenera i saigrača i obratili smo pažnju i na vansportski dio, ne samo na sportski. Sada na svakoj poziciji imamo po dva igrača, završili smo posao što se tiče transfera, sada ćemo se fokusirati na pripreme”, istakao je direktor kluba Vladimir Branković.

Ćeranić se oporavlja

Mladi rukometaš Borac m:tela Marko Ćeranić uspješno se oporavlja od loma noge, koji je doživio u polufinalu Kupa Republike Srpske prošle sezone.

“On se polako oporavlja, lagano trči, ali nećemo moći do oktobra računati na njega 100 odsto. Ne želimo da ranimo sa njegovim povratkom, da se ne bi nešto pogoršalo”, kazao je Branković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/novo-pojacanje-rukometasa-borca-vraticemo-titulu-u-banjaluku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])