Pet jednostavnih koraka da se osjećate privlačnije nego ikad prije (Foto)

Objavljeno: 5. 2. 2015 u 17:00h

Želite da se osjećate privlačije i seksipilnije nego ikad prije? Saznajte kako možete osloboditi svoj unutrašnji seksipil i privlačnost u pet jednostavnih koraka!

Sve je u vašoj glavi

j1

Prvo i najvažnije, imajte u vidu da je privlačnost nešto što je urođeno, nešto što je u svakom od nas. Sve što je potrebno kako biste je “oslobodili” je prihvatanje i otvoren um. Sledeće aktivnosti vam mogu pomoći u tome:

Stanite ispred ogledala. Sada, umjesto da se fokusirate na svoje mane, nedostatke i stvari koje biste promijenili da možete, pokušajte da obratite pažnju na stvari koje vam se dopadaju. Možda imate biserno bijele zube ili usne na kojima bi vam čak i Severina pozavidjela. Šta god da je u pitanju, odajte sebi priznanje tamo gdje ga treba odati. Nakon toga potražite druge stvari koje vam se dopadaju.

Nakon što ste iscrpili listu “Sviđam se sebi”, pogledajte se direktno u oči i kažite: “Lijepa sam”. Ponavljajte dok ne osjetite kako ta istina odjekuje vašim cijelim bićem. Jer, vi jeste lijepi! Nakon što ste priznali to sebi, izađite napolje. Prošetajte do prodavnice, parka ili otiđite na kafu. Ali, hodajte sa namjerom. Hodajte sa saznanjem da ste lijepi. Sigurno ćete uočiti da vas drugi gledaju na posve drugačiji način.

Investirajte u sebe

j2

Kada vodite računa i brinete o sebi od glave do pete, ne možete, a da ne osjetite kako prirodno zračite energijom, šarmom i seksipilom. Ali, šta briga o sebi zaista znači? Evo nekoliko ideja:

  • redovno radite depilaciju nogu, bikini zone, nausnica i ruku (ako je potrebno) te redovno čupajte obrve
  • redovno vježbajte
  • “pronađite” frizuru koja će vam pomoći da se osjećate kao boginja
  • redovno uživajte u toploj kupki sa mirišljavim solima
  • uživajte u masaži bar jednom mjesečno
  • kupite sebi privlačnu haljinu ili majicu u kojoj ćete se osjećati nevjerovatno
  • vodite računa o tome šta jedete

Upražnjavajte hobi

j3

Žene koje rade nešto sa strašću mnogo su privlačnije od žena koje žive za posao i karijeru ili onih koje baziraju svoj stil života oko površnih ciljeva i iskustava. Iz tog razloga, bilo bi dobro da upražnjavate hobi. I ne, to ne treba da znači da trebate početi da pletete, heklate ili da svirate klavir. Ne kažemo da su to loši hobiji, ali postoji tako mnogo različitih opcija tako da se ne trebate ograničavati na isprobane varijante. Pred vama je čitav novi svijet koji čeka da ga istražite.

Pretvarajte se dok ne uspijete

j4

Ukoliko se još uvijek ne osjećate privlačno, neće škoditi da se pretvarate dok ne uspijete. Zamislite ženu za koju vjerujete da je privlačna i seksipilna (bez obzira da li je to neka glumica, javna ličnost ili pak neko koga poznajete). Nakon toga se pretvarajte da ste vi ta osoba. Zabacite kosu onako kako ona radi, hodajte na način na koji ona hoda te šarmirajte druge kako bi to ona radila. I, nemojte se “primati” previše ozbiljno. Zabavite se. Budite očaravajući. Budite sve ono što ste mislili da ne možete biti. Na kraju, ukoliko se pretvarate dovoljno dugo, to će početi i da se ostvaruje. Više se nećete pretvarati, jednostavno ćete biti privlačni.

Zatražite

j5

Kako tražite nešto što želite? Da li je to na samouvjeren način, sa punim kontaktom očima i osmijehom? Ili da li samo stidljivo promrmljate? Način na koji nešto tražite od nekoga, bilo da je to vaš partner, potencijalni partner ili čak prijatelj, može uticati na vaš seksipil i privlačnost. Najčešće, seksipilne i privlačne žene opisuju se kao “žene koje znaju šta hoće” ili kao “žene koje se ne boje zatražiti ono što žele”. Bilo da je u pitanju broj telefona, kafa, poljubac ili nešto sasvim drugo, one se ne boje da pogledaju sagovornika u oči i zatraže to što žele. To je čisti seksipil.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/pet-jednostavnih-koraka-da-se-osjecate-privlacnije-nego-ikad-prije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])