Otvorena izložba “Complicate Simply” (Video)

Objavljeno: 2. 11. 2017 u 18:35h

Svojevrsnom zbirkom rada dugog oko tridesetak godina, poznati beogradski grafičar i vizuelni umjetnik Slavimir Stojanović predstavio se banjalučkoj publici.

Kamena kuća na tvrđavi Kastel bila je premalena da primi sve zainteresovane, koji su željeli da se kroz radove upoznaju sa umjetnikovom neobičnom i profesionalnom pričom.

“Inspiraciju prije svega nalazim u okolini, oko sebe, ne toliko u sebi. Više iscrpim iz prijateljstva i emocija i tuđeg, kvalitetnog rada. Kada vidim da je neko nešto fenomelano napravio, gledam kako da razmontiram kreativno taj njihov projekat i da nađem gdje su oni i kako su došli do toga” – rekao nam je Stojanović.

Radovi ovog umjetnika odišu ljubavlju i iskrenošću. Izložba “Complicate Simply” samo je mali dio bogatog programa obilježavanja 85. godina postojanja Banskog dvora. Realizovana je u partnerstvu sa Udruženjem “Afrodizijak”.

“Mislim da je to jako prefinjeno, jako inteligentno. Mislim da nema čovjeka koji se neće pronaći u bar jednom njegovom radu. Ta iskrenost nam je potrebna svima u današnje vrijeme, ta ljubav, ta lakoća bistvovanja, to smo nekako izgubili, Slavimir to nekako lako živi” – smatra Sanda Mešinović, iz Udruženja „Afrodizijak“.

“Zaista smo srećni i ponosni, ali i privilegovani što je jedan takav umjetnik i čovjek došao u naš grad. Mi smo tako oduševljeni. Ovo je sam početak. Pripremljen je bogat program tokom novembra i decembra više od 20 reprezentativnih kulturnih sadržaja, koncerata, izložbi, književnih promocija” – naglasio je Mladen Matović, direktor KC Banski dvor.

Slavimir Stojanović grafičkim dizajnom se bavi više od trideset godina. Jedan je od najznačajnijih dizajnera na ovom prostoru i na prostoru centralne Evrope. Dobitnik je više od 300 međunarodnih nagrada, kao i nagrade za životno djelo. Svi zainteresovani, izložbu mogu da pogledaju do kraja novembra mjeseca u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

Izvor: Srpskacafe/Tea Beader

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/otvorena-izlozba-complicate-simply-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])