“Dukatfest” izabrao ansamble

Objavljeno: 17. 4. 2015 u 20:27h

Festivalska komisija 8. internacionalnog festivala folklora “Dukatfest 2015.” završila je proceduru izbora ansambala koji će učestvovati u programu festivala koji se ove godine održava od 20. do 24. juna u Banjaluci, Gradišci, Prnjavoru i Modriči.

Lista učesnika biće zvanično objavljena na konferenciji za novinare koja će biti održana 20. aprila u 11 časova u Muzičkom Paviljonu parka Petar Kočić u Banjaluci.

Organizatori najavljuju da od ove godine festival predstavlja i projekat “ Dukatfest  – novi folklor” u okviru kojeg će  biti održane radionice “ Tradicionalno u novom” u Banjaluci 26. aprila i u Bihaću  16. maja ove godine.

Kako je saopšteno prijave za učešće u radionicama otvorene su za sve kreativce do 20. aprila, a mogu se preuzeti na zvaničnom sajtu Festivala www.iff-dukat.com.

”Učešćem u radionicama kretivci stiču pravo na učešće u konkursu za snimanje promotivnih filmova o njihovom radu koji će se emitovati u okviru centralne festivalske večeri ”Dukatfesta”, a biće distribuisani i u zemlje čiji ansambli učestvuju u Festivalu”, navode organizatori.

U okviru festivalskog programa u junu, biće organizovan i okrugli sto na temu „Samozapošljavanje žena kroz kreativne industrije“ u kojem će fokus biti i na brendiranju rukotvorina sa tradicionalnim motivima u savremenoj primjeni.

 Kroz navedene radionice i okrugli sto, „ Dukatfest“ je ove godine podržan od strane UN – a, a sve u okviru projekta „ Dijalog za budućnost“ koji provode agencije Ujedinjenih nacija.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/dukatfest-izabrao-ansamble/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])