Komad po djelima Momčila Nastasijevića nastaje u banjalučkom NASTeatru

Objavljeno: 22. 9. 2017 u 19:37h

Pozorište NASTeatar, jedinstveno po tome što čuva uspomenu na velikana srpske književnosti, obogatiće repertoar predstavom “Priča o piscu priči”.

Mladi glumac Ivan Perković, jedan od osnivača pozorišta, dramatizovao je i objedinio dvije Nastasijevićeve pripovijetke “Priča o mišu koji je voleo svet” i “Svileni ljubičasti konac”, a on potpisuje i režiju nove predstave.

Glumačku ekipu osim Perkovića čine Đurđa Vukašinović i Tatjana Dimitrijević.

“Riječ je o fantastičnoj priči, u kojoj Nastasijević poredi odnos pisca prema svom djelu sa odnosom roditelja prema svom djetetu. Priče traže od pisca da ih pusti u svijet, a on ih ubjeđuje da su još mlade, da ne smije da ih pusti same. Ovo je poučna predstava o odrastanju” – rekao je Perković.

Matična scena NASTeatra je u Gornjem Milanovcu, gdje će 6. oktobra na manifestaciji “Dani Nastasijevića” premijerno biti izvedena “Priča o piscu priči”. Premijera u Banjaluci, gdje ovo pozorište takođe ima scenu, biće krajem oktobra.

Perković tumači lik Momčila Nastasijevića, a u ulozi dvije priče pojaviće se Vukašinovićeva i Dimitrijevićeva.

“Đurđa je banjalučkoj publici dobro poznata po mnogobrojnim ulogama u svom matičnom Dječijem pozorištu Republike Srpske i drugim teatrima u Banjaluci. Tatjana je jedan od osnivača NASTeatra, a publika je može gledati u predstavama Pozorišta na Terazijama i Opere i teatra “Madlenijanum” u Beogradu” – kaže Perković.

Ističe da novom predstavom koja je nastala na osnovu dvije jedine pripovijetke za djecu koje je Nastasijević napisao žele da repertoar prilagode svim generacijama.

Od glume do produkcije

“Veoma je zahtjevno režirati i igrati u jednoj predstavi, a još raditi i dramatizaciju. Ipak, često sve to zajedno radim, a još kada se doda i produkcija, ima baš mnogo posla. Ipak, najvažnije je da se predstava završi i da bude kvalitetna” – kaže Ivan Perković.

Izvor: Glassrpske/Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/komad-po-djelima-momcila-nastasijevica-nastaje-u-banjaluckom-nasteatru/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot