Banjaluka: Vodovod dobija savremenu laboratoriju

Objavljeno: 17. 2. 2016 u 08:24h

Laboratorija za kontrolu kvaliteta vode u Novoseliji, koja bi trebalo da bude završena krajem 2017, omogućiće bolju kontrolu vode za piće, koja se sada svakodnevno radi u postojećoj laboratoriji “Vodovoda” i Institutu za zaštitu zdravlja RS.

Portparol JP “Vodovod” Branka Ristić kaže da radovi na zgradi laboratorije napreduju planiranom dinamikom i ulaze u završnu fazu.

“Završeni su grubi građevinski radovi, odnosno objekat je ozidan i pokriven. Sada predstoje radovi na unutrašnjem i vanjskom uređenju. Do sada su na izgradnju utrošene 263.000 KM, a potrebno je uložiti još najmanje 988.000 KM za završetak radova”, kaže Ristićeva.

Izgradnja laboratorije započela je u junu 2015. U toku 2018. planirana je nabavka nove opreme. “Vodovod” će, za sada, investirati vlastita sredstva, ukoliko se ne pojave donatori, kaže Ristićeva.

“Proširivanjem i povećanjem laboratorijskog prostora stiču se mogućnosti za nabavku nove opreme, koja će omogućiti razvijanje metodologija i kontrolu parametara koji do sada, u postojećem prostoru, nisu mogli biti obuhvaćeni kontrolom u našoj službi, već su rađeni eksterno”, dodaje Ristićeva.

“Vodovod” je 2012. Svjetskoj banci počeo da vraća kredit, čije servisiranje na godišnjem nivou iznosi 600.000 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-vodovod-dobija-savremenu-laboratoriju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])