BiH

Počinje takmičenje u pisanju tekstova “Upoznaj Srpsku”

Objavljeno: 18. 7. 2016 u 19:32h

Zajednica Vikimedije Republike Srpske od danas do 8. avgusta organizuje takmičenje u pisanju tekstova na Vikipediji na srpskom jeziku koje nosi simbolični naziv “Upoznaj Srpsku”.  Prva nagrada je laptop, druga tablet, a treća enciklopedija “Ilustrovana istorija Srba”.

Takmičenje je tematski određeno i usmjereno ka kreiranju sadržaja vezanih za Republiku Srpsku na jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice – Vikipediji, saopšteno je iz Zajednica Vikimedije Republike Srpske.

Na internetu postoji veoma malo sadržaja o Republici Srpskoj. Prema preliminarnim istraživanjima, na srpskoj Vikipediji postoji manje od 7000 članaka u kojima su obrađeni sadržaji koji se tiču Republike Srpske. Osnovni cilj ovog projekta je povećanje broja kvalitetnih članaka na Vikipediji o Republici Srpskoj i istovremena popularizacija i predstavljanje iste u pravom, pozitivnom svjetlu na globalnom nivou.

Takmičenje je otvoreno za svakog registrovanog korisnika. Da bi nastali članci uzeli učeće u takmičenju, potrebno je da budu napisani u skladu sa Vikipedijinim pravilima i smjernicama, enciklopedijskim stilom. Kreirani sadržaji će se naći pred stručnim žirijem koji će ocijeniti članke i odabrati tri najkvalitetnija.

Autori najboljih članaka će biti nagrađeni robnim nagradama, i to:

1. nagrada — laptop;
2. nagrada — tablet;
3. nagrada — enciklopedija „Ilustrovana istorija Srba”.

U okviru projektnih aktivnosti biće održan jedan uređivački maraton u saradnji sa Matičnom bibliotekom Istočno Sarajevo i jedna foto-tura.

Projekat se realizuje u organizaciji Vikimedijine Zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Vikimedijine fondacije (Wikimedia Foundation).

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/pocinje-takmicenje-u-pisanju-tekstova-upoznaj-srpsku/||claudebot