Sramota: Učenice pokrenule peticiju da izbace bolesnu djevojčicu iz škole

Objavljeno: 1. 3. 2016 u 14:37h

U petom razredu OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Subotice nekoliko djevojčica organizovalo je potpisivanje peticije kako bi iz razreda bila udaljena njihova školska drugarica, koja boluje od izuzetno teške, neizlječive bolesti.

Bulozna epidermoliza je rijetko oboljenje kože koje čini da se koža ljušti i da se stvaraju rane pri najmanjem dodiru, a djeca koja boluju od nje poznata su kao djeca leptiri. Upravo ta bolest bila je povod da nekoliko djevojčica petog razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić” u prepisci na “Viberu” inicira pokretanje peticije kojom bi je izbacili iz škole.

Đorđija Aksentijević iz Subotice bila je zaprepašćena kada je jednog dana njena ćerka došla kući i rekla joj da drugarice iz odjeljenja žele da izbace iz škole, zbog nečega što je neizlječivo.

“Nikakvih primjedbi na nju, odnosno njeno ponašanje nisu imale, niti imaju, do činjenice da je bolesna. Problem je dermatološki, fizički, te ne ometa bilo koga u razredu u praćenju nastave ili bilo čemu drugom”, kaže za “24 sata” ova Subotičanka.

Majka bolesne djevojčice ne može da vjeruje da se tako ponašaju jedne djevojčice, drugarice, ali i škola koja je reagovala kada je šteta već učinjena.

“Interesantno je navesti i da se škola “bavila” radom s odjeljenjem u kojem je djevojčica sa zdravstvenim problemom u “cilju razvijanja njihove empatije” upravo u vrijeme dok su pripreme za peticiju bile u jeku. Takođe, indikativno je i da postojanje ovih aktivnosti nije uočio niko od nastavnika, ostalih zaposlenih u školi, ili roditelja, već djevojčica o kojoj je riječ i njena majka, odnosno moja ćerka i ja”, objašnjava Đorđija i glasno i jasno se pita šta se to dešava s prosvetom, institucijama u Srbiji, ljudima, decom.

U jeku organizacije potpisivanja peticije od strane petakinja, ali i kada je reakcija zakasnila i šteta već znatno učinjena, u čitav proces su se uključili razredna, direktor, psiholog… Obavljeni su razgovori sa djecom, roditeljima, ali Đorđina se nada da će situacija biti ubuduće bolja.

Majka ove djevojčice nije mogla a da ne reaguje pa je objavila javno svoj bijes prema ovom događaju.

Redakcija “24 sata” pozvala je ovu školu, kako bi dobili komentar na ovu užasavajuću priču. Najprije su rekli da nazovu nešto kasnije, ali se poslije toga više niko nije javljao.

Izvor: 24sata.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sramota-ucenice-pokrenule-peticiju-da-izbace-bolesnu-djevojcicu-iz-skole/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])