Novi rekordi za Ivanu i Ninu

Objavljeno: 6. 11. 2012 u 10:23h

Plivačice banjalučkog Olimpa Ivana Ninković i Nina Žarković ostvarile su zapažene rezultate u jakoj konkurenciji na 40. međunarodnom plivačkom mitingu “Mladost 2012” održanom u Zagrebu.

Ninkovićeva i Žarkovićeva uspjele su da, pored plasmana u nekoliko finala, poprave lične i rekorde BiH.

Ivana je oborila rekorde BiH na 50 i 200 metara prsno, koji sada iznose 32:55, odnosno 2:38:56, čime je zauzela četvrto i šesto mjesto. U disciplini 100 metara prsno takođe je uspjela da obezbijedi finale, u kojem je završila na odličnoj šestoj poziciji – rekao je trener Olimpa Željko Panić.

Ivana Ninković istakla je da nije očekivala dobre rezultate u pripremnom periodu.

Veoma sam zadovoljna nastupima u Zagrebu, gdje sam uspjela da oborim dva rekorda BiH. Iskrena da budem, nisam očekivala da ću u ovako kratkom periodu doći do takvih rezultata. Trenutno sam u trenažnom procesu, gdje rezultati nisu u prvom planu, pa ovi rezultati još više dobijaju na težini. Nadam se da ću imati uspješan nastup i sljedećeg vikenda u Srbiji, a naročito na Evropskom prvenstvu za dvije sedmice – istakla je Ninkovićeva.

Nina Žarković blistala je s novim ličnim rekordom u disciplini 200 metara slobodno.

Nina je popravila svoje vrijeme i zauzela ukupno deveto mjesto, dok je u disciplini 50 metara delfin imala najbolji plasman, završivši trku na šestom mjestu sa isplivanih 28:66. Uspjela da uđe i u finale u najatraktivnijoj trci 100 metara slobodno, koju je isplivala za 58:02 i završila na odličnom osmom mjestu – dodao je Panić.

Na mitingu koji je održan u zatvorenom bazenu SRC “Mladost” u glavnom gradu Hrvatske nastupilo je 400 plivača i plivačica.

Članovi Olimpa Ivana Ninković, Nina Žarković i Nikola Bojinović od 8. do 11. novembra učestvovaće na takmičenju u Zrenjaninu.

Učesnici

Na mitingu u Zagrebu učestvovale su mnoge svjetske zvijezde iz svijeta plivanja, kao što su Danijel Gjurta (olimpijski pobjednik na 200 metara prsno), Darina Zevina (evropska prvakinja na 100 i 200 metara leđno), Emil Tahirović (vicešampion Evrope na 50 metara prsno), Anja Čarman (prvakinja Evrope na 200 metara leđno), Peter Mankoč (svjetski prvak i rekorder na 100 metara mješovito), Sanja Jovanović (svjetska rekorderka, svjetska i evropska prvakinja) i mnogi drugi.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/novi-rekordi-za-ivanu-i-ninu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])