Novi rekordi Ivane i Nine

Objavljeno: 10. 11. 2012 u 09:18h

Plivačice banjalučkog Olimpa Ivana Ninković i Nina Žarković nalaze se u izvrsnoj formi i gotovo na svakom takmičenju postavljaju nove rekorde Republike Srpske i BiH.

Tako je bilo i u petak na mitingu “Srbija open” u Zrenjaninu. Ninkovićeva je oborila rekord BiH u disciplini 50 metara prsno, koji sada iznosi 32:22 (dosadašnji rekord 32:55) i pri tome osvojila odlično drugo mjesto, odmah iza reprezentativke Turske Dilek Ceren, koja je ovu dionicu isplivala za 31:91.

Žarkovićeva je uspjela da se plasira u finale kao drugoplasirana, odmah iza Miroslave Najdanovski i pri tome obori seniorski rekord BiH u disciplini 100 metara slobodno, koji sada iznosi 56:59 (dosadašnji rekord 57:27). Ona se u petak naveče takmičila u finalu na ovoj dionici.

Veoma sam zadovoljan rezultatima. Ovo je deveta nedjelja kako radim sa takvim talentima i sjajnim sportistkinjama kakve su Ivana i Nina i već se vidi veliki napredak. Radimo vrhunske treninge i tu ne zaostajemo za svjetskom klasom. Moje plivačice imaju oko 13 treninga u vodi sedmično, a tri treninga na suvom. Nedjeljom, kada nismo na takmičenju, radimo snimanje tehnike plivanja, starta i okreta, pa sve to analiziramo. Ovo je tek početak i nadamo se da ćemo do ljeta iduće godine doći do još kvalitetnijih rezultata – kazao je trener PK Olimp Željko Panić.

I plivač Nikola Bojinović uspio je da obori rekord i to lični u disciplini 50 metara slobodno, koji sada iznosi 25:17.

U jutarnjem dijelu kvalifikacija, u petak drugog dana mitinga “Srbija open 2012” u Zrenjaninu, plivačice Olimpa Ivana Ninković i Nina Žarković uspjele su da se plasiraju u finalne tj. polufinalne trke.

Ivana je dionicu od 200 metara prsno isplivala za 2:39:99 i time zauzela šesto mjesto za finale, dok je Nina uspjela da se plasira u polufinale trke 50 metara delfin kao drugoplasirana sa rezultatom 28:64 – dodao je Panić.

Jaka konkurencija

Konkurencija u Zrenjaninu je izuzetno jaka, jer nastupa 469 takmičara iz 56 plivačkih klubova: Italije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, Turske, Srbije, Republike Srpske i BiH

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/novi-rekordi-ivane-i-nine/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])