Kenijci najbrži: Preko hiljadu učesnika na Prvom polumaratonu u Banjaluci (Foto)

Objavljeno: 17. 5. 2015 u 14:35h

Prvi banjalučki polumaraton, u organizaciji Trkačkog rekreativnog kluba “TRK” iz Banjaluke, koji podržava generalni sponzor kompanija “Mtel”, održan je danas u Banjaluci. Učestvovalo je preko 1000 trkača, a najbolji u obije kategorije su bili učesnici iz Kenije. Prvo mjesto u polumaratonu za muškarce dobio je Moses Masai, dok je prvo mjesto za žene pripalo Agnes Jebet.

Masai je sa vremenom od 1:05:32, istrčao 21km.

“Zadovoljstvo mi je bilo da budem dio jednog ovakvog događaja. Banjaluka je divan grad, zaista sam oduševljen”, rekao je Masai prisutnima.

Agnes Jebet i dalje nastavlja da trči, a sljedeći korak u njenoj karijeri je, kako kaže, odlazak na Olimpijadu.

„Trka je bila sjajna, ali na kraju je bilo malo vruće i sparno. Zadovoljna smo organizacijom, a što se tiče mojih daljih planova, imam ambicije da idem na Olimpijadu i naravno da i dalje nastavim da trčim“, kazala je Agnes.

Iako su organizatori očekivali oko 500 takmičara, odazvao se znatno veći broj trkača koji su došli iz raznih krajeva svijeta.

„Nismo znali koliko će biti ljudi, nadali smo se ako bude 500 bićemo zadovoljni, međutim, rasla je i zainteresovanost, sve više ljudi se prijavljivalo. Znali smo da Banjaluka to može, samo je trebao jedan mali korak da se napravi. Učesnici su pristigli iz Kenije, Francuske, Mađarske, SAD-a, raznih zemalja Afrike, Azije, zatim iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Italije, Austrije, Engleske, Rusije i Ukrajine“, istakao je direktor i organizator ovog događaja, Vladimir Selec.

 Ministrica porodice, omladine i sporta RS, Jasmina Davidović, apeluje na sve mlade ljude da se bave sportom, te očekuje da će i u budućnosti Banjaluka biti organizator ovakvih manifestacija.

„Nadam se da će ovakve manifestacije postati tradicionalane, ovo je prelijepo i Republika Srpska ima mogućnost i resurse da organizuje ovako velike događaje. Meni je izuzetno važno da će omladina kada vidi ovako divnu trku dobiti inspiraciju da se bavi atletikom koja je kraljica sportova.  Mladi trebaju da odrastaju u pozitivne, zdrave, hrabre mlade ljude“ rekla je Davidović.

Manifestaciji su prisustvovala i velika imena bivše atletske scene. Jedna od njih je i nekadašnja jugoslovenska atletičarka Vera Nikolić.

„Ovo je praznik za Banjaluku, praznik za dušu. Sve je urađeno na visokom nivou, mnogi gradovi mogu doći u Banjaluku da nauče kako se radi polumaraton“, istakla je Nikolić.

Kompanija “Mtel” još jednom je pružila podršku novim idejama, pozitivnim vrijednostima i razvoju sportskog duha.

“Nama je čast da budemo u organizaciji ovakvog događaja za koji sam sigurna da će uskoro da preraste u pravi maraton“, rekla je portparolka kompanije “Mtel” Milica Stojaković

Prvih deset najbržih takmičara očekuju novčane nagrade i medalje. U okviru „Mtel City race“ Banja Luka 2015, održana je i „Fun run“ – trka zadovoljstva u dužini od 3 km.

 Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/kenijci-najbrzi-preko-hiljadu-ucesnika-na-prvom-polumaratonu-u-banjaluci-foto/||claudebot