Kenijac Rop pobjednik trke ”Banjaluka 2015” (Foto)

Objavljeno: 22. 4. 2015 u 16:36h

Atletičari iz Kenije Abel Kibet Rop, Džoel Maina Mvangi i Mozes Masai Komon dominirali su na 15. izdanju međunarodne ulične trke “Banjaluka 2015”. U najvećem gradu Republike Srpske nastupilo više od 3.000 atletičara.

Kenijski atletičari obilježili su 15. izdanje međunarodne ulične trke “Banjaluka 2015”.

U najzanimljivijoj, trci seniora, u konkurenciji 12 takmičara, prvo mjesto očekivano je pripalo Kenijcu Abelu Kibetu Ropu, dok su drugo i treće mjesto zauzeli njegovi zemljaci Džoel Maina Mvangi i Mozes Masai Komon.

“Veoma sam srećan zbog pobjede. Prvi put sam u Banjaluci i presrećan sam zbog svega što sam vidio ovdje. Trka nije bila zahtjevna za mene, s obzirom da nastupam na dužim stazama, polumaratonu i maratonu. Nadam se da ću i sljedeće godine nastupiti ovdje ako me pozovu”, izjavio je poslije trke pobjednik Rop.

Najbolji plasman od bh. takmičara ostvario je Osman Junuzović, član Atletskog kluba Doboj-Istok, koji je zauzeo četvrto mjesto, dok je petoplasirani bio Božidar Vujić iz AK Prijedor.

Na trci je nastupilo više od 3.000 mladih atletičara u kategoriji cicibana i cicibanki, te osnovaca i srednjoškolaca.

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/kenijac-rop-pobjednik-trke-banjaluka-2015-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])