KKI “Vrbas” putuje na turnir u Austriju

Objavljeno: 6. 11. 2012 u 14:54h

Košarkaški klub invalida “Vrbas” iz Banjaluke putuje u petak, 9. novembra, u Klagenfurt u Austriju gdje će učestvovati na turniru prvog kola NLB lige, potvrdio je predsjednik ovog kluba Marinko Umićević, prenose agencije.

KKI “Vrbas”

Utakmice počinju u subotu, 10. novembra po principu “svak sa svakim”.

KKI “Vrbas” u grupi A igra prvu utakmicu sa austrijskom ekipom, a drugu sa ekipom iz Sarajeva – rekao je Umićević.

On je istakao da KKI “Vrbas” odlazi na turnir sa velikim optimizmom, uprkos problemima sa nedovoljnim brojem invalidskih sportskih kolica.

Umićević je zahvalio resornom ministru Republiek Srpske Nadi Tešanović, gradonačelniku Banjaluke Dragoljubu Davidoviću i Administrativnoj službi grada, kao i tvornici obuće “Bema”, koji su finansijski pomogli odlazak KKI “Vrbas” na ovaj turnir.

Navodeći da KKI “Vrbas” okuplja lica sa invaliditetom – oboljele od paraplegije, dječije paralize, distrofije i ratne vojne invalide, Umićević je rekao da je sportska aktivnost od posebnog značaja za ovu populaciju jer, osim na zdravlje, pozitivno utiče i na samopouzdanje.

Prema njegovim riječima, KKI “Vrbas” se veoma uspješno takmiči u Košarkaškoj ligi za lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj i BiH, ali i na međunarodnim turnirima.

On je podsjetio da je KKI “Vrbas” osnovan 2002. godine i da je prvi osnovani sportski klub invalida u Republici Srpskoj.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/kki-vrbas-putuje-na-turnir-u-austriju/||claudebot