Borac ponovo slavio

Objavljeno: 28. 9. 2012 u 08:23h

Košarkaši Borca upisali su novu pobjedu u kontrolnim utakmicama pred početak nove sezone, te su po drugi put nadigrali ekipu “Đuro Đaković” iz Slavonskog Broda, a ovaj put bilo 74:69 (22:16, 24:14, 13:19, 15:20).

Banjalučani su vodili tokom cijelog susreta, a tokom druge četvrtine imali su velikih 16 poena prednosti koje gosti nisu mogli da stignu. Pobjedničku ekipu predvodio je Srđan Blanuša sa 26 poena, dok je Nebojša Pavlović dodao 14. Trener Borca Drago Karalić bio je zadovoljan prikazanom igrom svog tima.

Dosta dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, kada smo stvorili zalihu od 16 poena koju naši rivali nisu mogli da sustignu te se taj period pokazao kao presudan. U drugom poluvremenu desio se pad u našoj igri, jer sam šansu pružio ostalim košarkašima. Iako smo slavili trijumf, rezultat nam nije u prvom planu već uigravanje. Raduje me agresivnost mojih igrača koji su u ovu utakmicu unijeli dosta energije, pogotovo u odbrani i vjerujem da ima još prostora za napredak – izjavio je Karalić.

Iduća iskušenja Borac će imati tokom vikenda, kada učestvuje na turniru u Mrkonjić Gradu. Prvu utakmicu igraće u subotu od 20.30 časova protiv domaće Mladosti, dok će se u prvom polufinalnom susretu sastati Varda HE i Servicijum.

Turnir u Mrkonjić Gradu dobro će nam poslužiti da vidimo koliko možemo da se nosimo sa ostalim ekipama. Poslije toga nam ostaje manje od mjesec da se uigramo i što spremnije dočekamo početak takmičenja u Ligi BiH – dodao je Karalić.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/borac-ponovo-slavio/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])