Prateći program izložbe Mona Liza i Supermen u MSU RS

Objavljeno: 6. 12. 2017 u 11:36h

U okviru pratećeg programa izložbe “Mona Liza i Supermen: Džon Kenedi i “Nova granica” kulture” u četvrtak 7. decembra u 19. 00 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske biće prikazan dokumentarni film “Kenedijevi ne plaču”.

Ovaj dokumentarni film režisera Rafaela Abramovica i Filipa Hobela iz 1975. godine predstavlja intiman portret omiljene američke prve porodice. Film sadrži rijetke kućne snimke, intervjue i arhivske snimke porodice Kenedi, od njihovog djetinjstva do njihovog dolaska na vlast. Pokrivajući i lični i javni svijet ove harizmtične porodice, dokumentarac otkriva čari i snage koje su klanu Kenedijevih omogućile da osvoje srca nacije i prevaziđu svoje gubitke.

“Život i vrijeme Džona F. Kenedija”, autora Džona Bišopa iz 1964. godine drugi je dokumentarni film koji prikazujemo u okviru pratećeg programa izložbe “Mona Liza i Supermen: Džon Kenedi i „Nova granica“ kulture“ u petak 8. decembra u 19. 00 časova.

Ovaj dokumentarni film je napravljen 1964. godine, samo nekoliko meseci nakon tragičnog atentata predsjednika Kennedija, ali je objavljen tek decenijama kasnije. Donosi priču o privilegovanom djetinjstvu Džona Kenedija, pomorskoj karijeri, političkoj karijeri kao kongresmena i predsjednika SAD ali i privatnom životu i vječanju sa Džeki Bouvije.

Oba filma će biti prikazana na engleskom jeziku , bez sinhronizacije.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.