Srpska ima odlične glumce

Objavljeno: 23. 10. 2012 u 09:28h

Trudim se da ispratim šta se radi na pozorišnoj sceni Republike Srpske. U Banjaluci sam gledala tri premijere, a u Srbiji gledam predstave koje gostuju iz Banjaluke.

Rekla je ovo mlada srpska glumica Tamara Dragičević ističući da joj se glumačka ekipa iz Banjaluke mnogo sviđa.

Sa nekima od njih sam i radila, poznajem Anju Stanić, Branka Jankovića, odlični su glumci i predstave iz Srpske su zaista kvalitetne. Uvek se radujem da radim sa kolegama iz Srpske, ali i da ih gledam na sceni – dodaje Dragičevićeva.

Tamaru Dragičević publika je imala priliku da vidi u jednom od najpopularnijih srpskih filmova “Montevideo, Bog te video”, kao i u serijama “Miris kiše na Balkanu” i “Vojna akademija”.

Dragičevićeva u filmu “Montevideo, Bog te video” igra Eli, djevojku jednog od fudbalera, Milutina Ivkovića zvanog Milutinac.

Moj lik se pojavljuje i u drugom delu i baš sam poslednjih dana snimala taj nastavak “Montevidea”. Snimali smo ispraćaj fudbalera – ispričala je glumica i otkrila da se njena ljubav sa Milutincem nastavlja, te da ga vjerno čeka da se vrati.

Kako kaže, njen lik se neće mnogo mijenjati, biće sličan kao u prvom dijelu.

Milutinac i ja smo i dalje zajedno, tako da ostajem i u drugom delu, što ćete imati priliku i da vidite – rekla je Dragičevićeva.

Kada je riječ o seriji “Miris kiše na Balkanu”, naglašava da joj je rad na tom projektu bilo dragocjeno iskustvo.

Roman “Miris kiše na Balkanu” čitala sam pre nego što sam znala da će se snimati ta serija, tako da sam zaista bila oduševljena kada sam dobila tu ulogu – priča Dragičevićeva.

Prema njenim riječima, saradnja sa Ljubišom Samaryićem kao režiserom i glumcem ima veliku vrijednost.

Drago mi je da smo bili na puno festivala, a posebno jer je serija bila nominovana za “Emi” nagradu – sa ponosom ističe Dragičevićeva.

Naglašava da o pozorišnoj sceni Srbije ima veoma pozitivno mišljenje.

Priznajem da se oseća kriza i da nema toliko premijera godišnje, ali mislim da se mi glumci zajedno sa producentima i rediteljima nekako uspevamo izboriti da pozorište još živi. To je neka posebna ljubav – zaključila je Tamara Dragičević.

“Ludi od ljubavi”

Trenutno radim predstavu “Ludi od ljubavi”. To je moja diplomska predstava koju ću zajedno sa dvojicom kolega sa klase obnoviti na novoj sceni pozorišta “Stamenković” i igraćemo je u Beogradu i po Srbiji – kaže Tamara Dragičević.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/srpska-ima-odlicne-glumce/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])