Predstava Ljepotica i zvijer – neobična i originalna!

Objavljeno: 8. 9. 2012 u 11:42h

Predstava Ljepotica i zvijer, u režiji Hartmuta Lorenca, sinoć je premijerno izvedena u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Narodna bajka, koja je 1751. godine u izdanju Žan-Marija Leprensa de Bomona postala svjetski poznata literatura, banjalučkim mališanima predstavljena je kombinovanjem različitih efekata, kako bi se omogućio potpun doživljaj same ideje bajke.

U predstavi igraju Duško Mazalica, Đurđa Vukašinović, Ana Anđelić, Saša Terzić i Zorana Šuman.

Saša Terzić, koji u predstavi igra lik oca istakao je da je predstava prije svega neobična.

“Interesantno je da tokom cijele predstave glumci igraju pod maskom. Ja imam jednu izražajnu masku oca, koju na kraju skinem. Ja sam trgovac, koji je ostao bez žene, i imam tri kćerke. Na jednom putovanju moji trgovački brodovi su potonuli, i ja na tom putu nailazim na zvijer. Nakon toga, moja kćerka Lijepa se vraća kod njega i tako dalje. U svakom slučaju veoma je interesantno”, istakao je Terzić.

Glumac Duško Mazalica, rekao je da je njegova uloga Zvijeri bila veliki izazov.

“Moja uloga zahtijeva da se zvjerski ponašaš, da zvjerski izgledaš… S druge strane morate pokazati najdublji ljudski motiv za ljubav. U zvijeri je zarobljena ljubav, koja mora da se oslobodi. Sve to simbolizuje ruža, koja je simbol izvora života”, rekao je Mazalica.

Prema riječima režisera predstave Hartmuta Lorenca, ovaj komad stavlja nagasak na unutrašnja osjećanja, prikazana kroz mnoštvo efekata, prije svega animaciju.

Izvođenjem predstave Ljepotica i zvijer, počela je nova sezona u Dječijem pozorištu Republike Srpske, koja u narednom periodu donosi bogat program namijenjen najmlađima.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/predstava-ljepotica-i-zvijer-neobicna-i-originalna/||claudebot