Međunarodni festival mladog glumca Zaplet 04 ipak na sceni!

Objavljeno: 23. 10. 2012 u 15:13h

Gradsko pozorište Jazavac ulazi u 7 sezonu postojanja, a u tu čast će biti održan i Međunarodni festival mladog glumca-Zaplet04. Festival će se održati od 24. do 26. oktobra, sa glumcima iz Srbije i Republike Srpske.

Ovogodišnji festival biće prepoznatljiv i po tome što u takmičarskoj večeri pravo učešća imaju i studenti sa Akademije umjetnosti u Banjaluci. Ovim se pruža šansa mladim glumcima da se na ovako značajnoj pozorišnoj manifestaciji pokažu i dokažu, a istovremeno i kao priliku da se pridruže mnogo poznatijim starijim kolegama, čija je blistava karijera isto tako započela na nekom Zapletu.

Ovaj festival nije podržala niti jedna institucija kulture u RS, te je program prilagođen finansijskim okolnostima.

Zaplet04-međunarodni festival mladog glumca u organizaciji Gradskog pozorišta Jazavac je manifestacija koja ima za cilj da otkrije, predstavi i promoviše mlade, neafirmisane umjetnike i pruži im priliku da osvoje svoju prvu nagradu i podstakne ih na stvaralaštvo i saradnju.

Festival je otvoren za sva profesionalana pozorišta i glumce iz regiona. U okviru glavnog programa planiran je okrugli sto ili razgovor sa glumcima iz predstave nakon predstave. U pratećem programu ljubitelji drame moći će da čuju neke od radio drama mladih dramaturga iz Banjaluke u programu pod nazivom Playradio.

Festival je regionalni festival promocije mladih umjetnika, osnovan 2009. godine sa ciljem da postane manifestacija od posebnog značaja za grad i državu. Događaj koji će doprinijeti utemeljenju Banjaluke kao grada kulture i uvrštavanje u mapu gradova sa značajnim kulturnim dešavanjima. U budućnosti je moguće započeti program regionalne saradnje koji podrazumijeva izvođenje značajnih predstava sa festivala u okolnim gradovima.

UG Gradsko pozorište Jazavac već šest godina pozitivno utiče na razvoj kulture u gradu Banjaluci i na najpozitivniji način doprinosi njegovom ukupnom razvoju. Kao dobar partner sa zavidnim rezultatima i značajem, prepoznato je i uvršteno u 2011. godini kao udruženje od interesa za grad Banjaluku. Pored toga svojim aktivnostima na najbolji način predstavlja Grad Banjaluku i RS u inostranstvu i reprezentuje našu kulturu i umjetnost, promovišući mlade umjetnike.

Podsjećamo da je otvaranje trećeg profesionalnog pozorišta u Banjaluci bilo 23. aprila 2009. godine i da je od osnivanja 2006. godine do danas Gradsko pozorište odigralo više 250 predstava sa posjetom od preko 50 000 građana.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/medunarodni-festival-mladog-glumca-zaplet-04-ipak-na-sceni/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])