Prit Parn gost festivala “Banjaluka 2012”

Objavljeno: 5. 9. 2012 u 12:46h

Jedan od najboljih animatora današnjice Estonac Prit Parn biće specijalni gost međunarodnog festivala animiranog filma “Banjaluka 2012”, koji će od 23. do 28. oktobra biti održan u šest gradova BiH.

Ljubitelji animacije iz Banjaluke, Gradiške, Mrkonjić Grada, Sarajeva, Trebinja, Bijeljine i Tuzle imaće priliku da pogledaju filmove sa festivala kratkometražnog filma Klermon Feran sa programom francuskih animiranih filmova.

Predstaviće se i švajcarski animator Žorž Švicgebel i britanski Kevin Frenklin.

Fakultet primijenjenih umetnosti iz Beograda predstaviće se retrospektivnim izborom studentskih animiranih filmova koji priređuje poznati srpski animator i profesor animacije Rastko Ćirić, najavili su organizatori festivala.

Povodom pedeset godina od dodjele nagrade “Oskar” za film “Surogat”, biće organizovana izložba posvećena Dušku Vukotiću, kao i njegova retrospektiva filmova.

Partnertski festival iz Sankt Peterburga (Rusija) priređuje program ruske dječije animacije, a na festivalu će gostovati i poznata ruska animatorka Elena Evtejeva, retrospektivnim izborom filmova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.