Podrška studentskom volontiranju na univerzitetima u Republici Srpskoj

Objavljeno: 28. 9. 2012 u 15:27h

Projekat „Zaposli se volontiranjem – Volontiraj da bi se zaposlio“ predstavljen je danas u prostorijama stomatološkog odsjeka Medicinskog fakulteta u prisustvu predstavnika Ministarstva porodice, omladine i sporta, te profesora i predstavnika javnih i privatnih univerziteta sa područja Republike Srpske.

„Studentsko volontiranje je aktivnost koja doprinosi unapređenju praktičnog znanja i iskustva studenata, i neophodno ga je i dalje promovisati kako među studentima tako i među profesorima“, naglasio je prorektor Univerziteta u Banjaluci prof. dr Draško Marinković tokom prezentacije Pravilnika o vrednovanju i prepoznavanju studentskog volontiranja usvojenog još prošle godine na Univerzitetu.

On je još dodao da je Pravilnik primjer dobre zakonske prakse regulisanja volontiranja na realaciji student-profesor.

Koordinator projekta Saša Marković, nakon izlaganja ciljeva i misije projekta „Zaposli se volontiranjem – Volontiraj da bi se zaposlio“, pozvao je prisutne da se uključe u promociju studentskog volontiranja u svojim obrazovnim institucijama za šta je dobio njihovu punu podršku.

Projekat „Zaposli se volontiranjem – Volontiraj da bi se zaposlio“ promoviše organizovano studentsko volontiranje zahvaljujući kojem studenti koji volontiraju mogu da dobiju određen broj ECTS bodova i tako ispune dio predispitnih obaveza.

Projekat je podržan od Centara civilnih inicijativa.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/podrska-studentskom-volontiranju-na-univerzitetima-u-republici-srpskoj/||CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)