Pogledajte spot ISIS-a u kome prijete Balkanu! (Video)

Objavljeno: 5. 6. 2015 u 16:34h

Teroristi “Islamske države” objavili su spot u kome prijete balkanskim zemljama i pozivaju muslimane sa ovih područja na džihad. Ministar srpske policije Nebojša Stefanović kaže da nije iznenađen ovim snimkom.

Džihadisti iz BiH i sa Kosova pozivaju svoje sunarodnike da se “isele u zemlju islama, a oni koji ne mogu neka se bore u Bosni, Srbiji”…

“Postavljajte im eksplozive ispod auta, ispred kuća, uzmite neki otrov i stavite im u piće, u jelo neka crknu od otrova, ubijajte ih na svakom mjestu gdje god stignete po Bosni, po Srbiji, po Sandžaku. Vi to možete, a Alah će vam pomoći”, naveli su na snimku.

Nakon skandaloznog novog snimka džihadista oglasio se srpski ministar policije Nebojša Stefanović koji je rekao da srpske službe bezbjednosti svakodnevno prate situaciju kada je u pitanju radikalni terorizam i da preduzimaju sve mjere da ne dođe do prelivanja terorizma iz regiona i nestabilnosti Srbije.

“Svako ko želi da ugrozi Srbiju miože da očekuje žestok odgovor Srbije jer nećemo dozvoliti da neko nad nama isprobava terorističke napade”, rekao je Stefanović na pitanje novinara o spotovima islamista.

On je dodao da ti spotovi za domaće službe bezbjednosti nisu iznenađenje, podsjećajući da je iz policije i ranije upozoravano na mogućnost da može doći do određenih prijetnji Srbiji i radikalizacije pojedinca, prije svega mladih.

Stefanović je napomenuo da su neki od tih ljudi pod mjerama kontrole bezbjednosnih službi.

“Pratimo situaciju, preduzimamo mjere i svakodnevno naše službe bezbjednosti razmatraju situaciju”, rekao je Stefanović.

Među identifikovanim islamistima su Abu Bilkis, poznat pod nadimkom Al Albani i Abu Mukatil, ili Al Kosovo, kao i Abu Muhamed el Bosni.

Kako navode albanski izvori, pravo ime Al Albanija je Almir Daci, koji je do odlaska u Siriju bio imam džamije u Podgradecu u Albaniji i smatra se ključnim čovjekom za regrutaciju islamista za ratišta u Iraku i Siriji.

Islamista koji se na snimku pojavljuje pod nadimkom Al Kosovo je Ridvan Hakifi iz sela Bukovik kod Gnjilana. Albanski izbori navode da je pripadnik iste grupe kao Lavdrim Mudžaheri, najpoznatiji kosovski islamista, koji je u prvi plan izbio serijom krvavih snimaka iz Sirije.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.