Inspektori od 1. januara bez uniformi

Objavljeno: 31. 12. 2012 u 11:17h

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe Grada Banjaluka od 1. januara neće imati obavezu nošenja uniformi.

Kako je objasnio v. d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, Slaviša Sandić, razlog za ovakvu odluku je činjenica da se u dosadašnjoj praksi pokazalo da uniformisanje inspektora, pored svih pozitivnih, ima i negativnih efekata, što je umanjivalo efikasnost rada inspektora, kao i da je materijalni momenat bio veoma značajan kod donošenja ove odluke.

„S jedne strane, nošenje uniformi nije zakonska obaveza, a s druge strane, inspektori su bili lako uočljivi prilikom dolaska na mjesto kontrole i kada im to nije bio cilj“, naglasio je Sandić.

On ističe da se za kupovinu i održavanje uniformi izdvajalo dosta finansijskih sredstva iz budžeta Grada, te da je prestankom obaveze nošenja uniforme ostvaren i efekat uštede sredstava.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/inspektori-od-1-januara-bez-uniformi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])