Mala lavica se vratila kući: Bišćani dočekali svoju Dalal koja se izborila za život (Video)

Objavljeno: 1. 4. 2019 u 17:34h

Djevojčica Dalal Omerović (2), koja se nakon transplantacije koštane srži u Njemačkoj izborila sa jednim od najtežih oblika leukemije, vratila se kući u Bihać.

Doček za malu lavicu pripremili su najbliži prijatelji i porodica, koja je godinu i po dana neumorno organizovala i koordinisala svim akcijama prikupljanja novca za liječenje djevojčice.

Sakupljeno je milion maraka zahvaljujući ljudima širom svijeta.

Zbog trenutnog stanja Dalal i još osjetljivog organizma, u njenom rodnom Bihaću organizovan je mali i skromni doček.

“Od dijagnoze preko devet ciklusa hemoterapija, nebrojenih vađenja krvi, nalaza i punkcija do transplantacije i komplikacija koje su nastale poslije, sve do danas bili ste uz Dalal i uz nas. U akciji za Dalal učestvovala je cijela vojska ljudi iz BiH, ali i šire. Organizovani su koncerti, turniri, bazari, prodavalo se sve i svašta, pozivao se humanitarni broj i sakupljao novac. Armija je dala sve od sebe. Dok se armija svim snagama borila da sakupi potreban novac za liječenje i transplantaciju, Dalal se borila za život.

Njen osmijeh, njena snaga i hrabrost bila je motivacija armiji da ne odustaje i da zajedno učini nemoguće. Svi ste vi njena armija. Svaka donacija, svaki poziv, svaka dova, molitva i uplaćena marka je zaslužna za današnji dan. Ne postoje riječi kojima bi mogli izraziti zahvalnost svima vama koji ste na bilo koji način dali svoju podršku i na taj način učestvovali u ovoj sada srećnoj priči. Bez vas ne bi uspjeli. Zbog svih vas danas slavimo život, slavimo ljubav. Hvala vam” – napisali su administratori Fejsbuk stranice “Za Dalal”.

https://www.facebook.com/dalicalavica/videos/410382229520722/

Izvor: Faktor/ M. R.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/mala-lavica-se-vratila-kuci-biscani-docekali-svoju-dalal-koja-se-izborila-za-zivot-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])