Penzioner iz Banjaluke: “Nisam prijetio Stevančeviću”

Objavljeno: 27. 11. 2014 u 17:01h

Radovan Pejaković iz Banjaluke o detaljima sukoba sa poslanikom Ilijom Stevančevićem: “Bio sam iziritiran njegovim ponašanjem prije i poslije izbora, ali o tome da sam mu fizički prijetio – nema ni govora”.

ar

Banjalučanin Radovan Pejaković (65) označen je kao glavni krivac za navodni verbalni napad, i to sa prijetnjom da će se fizički obračunati sa Ilijom Stevančevićem, narodnim poslanikom RS.

Incident se dogodio u Klubu penzionera u Grčkoj ulici 25. novembra, a poslije prijave policiji, Pejaković je ispitan i zadržan skoro pet časova.

O tome su u srijedu brujali svi mediji u Republici Srpskoj, a „Večernje novosti“ su saslušale i drugu stranu u sukobu – Radovana Pejakovića.

Ovaj penzioner je cijeli radni vijek proveo radeći u Banjalučkoj pivari, a kasnije „Fruktoni“, gdje je bio jedan od sindikalnih rukovodilaca.

“Odmah da kažem da nije bilo nikakvog fizičkog nasrtaja niti bilo kakvih prijetnji, što će potvrditi i svjedoci događaja. Sa društvom sam došao na doručak i tada je u Klub ušao Stevančević. Bio je srdačan i pozdravljao je sve prisutne. Hvalio se da je kao najstariji poslanik vodio konstitutivno zasjedanje Parlamenta. Nije mi bilo svejedno jer sam bio svjestan da je prevario veliki broj glasača koji su, poput mene, birali promjene. U kampanji, Stevančević je bio uz SDS, a nakon izbora je pristupio vladajućoj koaliciji”, potanko objašnjava Pejaković.

Kaže da je čak bio i neformalni član Stevančevićevog štaba i da je on sam uvjerio „bar 30 birača da mu daju glas“.

“I onda nas je slagao. To sam mu rekao u lice, istina, nešto povišenim tonom. Bio sam iziritiran njegovim ponašanjem prije i poslije izbora, ali o tome da sam mu fizički prijetio – nema ni govora. Čim je otišao iz Kluba, kasnije sam saznao, nazvao je ministra policije Jovičića. Bio sam nemalo iznenađen kada se pojavila policija koja mi je odmah saopštila da sam lišen slobode. Istina, nisu me vezali, ali su me odveli na saslušanje, koje je trajalo skoro pet časova. Inspektori su bili više nego korektni. Desilo mi se to prvi put u životu”, kaže Pejaković, koji nam je priznao da je prije verbalnog obračuna sa Stevančevićem popio dvije-tri čašice rakije.

Radovana Pejakovića, inače, poznaje pola grada. Bio je član uprava mnogih sportskih klubova, prije svega fudbalskih i košarkaških, pišu “Novosti”.

“Ne poričem da sam inicirao ovaj verbalni duel, ali ako je Stevančević naš narodni predstavnik i ako zastupa naše interese u najvišem zakonodavnom tijelu, mora da se nauči demokratiji i da istrpi ono što birači misle o njemu i šta mu poručuju, povoljno ili nepovoljno”, zaključuje Pejaković.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/penzioner-iz-banjaluke-nisam-prijetio-stevancevicu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])