Koža nježna poput svile

Objavljeno: 23. 4. 2014 u 11:58h

Pravi je trenutak za dodatnu njegu kože na području dekoltea, grudi i leđa. Koristite preparate za bazi esencijalnih ulja, voćnih kiselina, vitamina E, A i D, kantariona…

koza1

Dolaze nam lijepi i sunčani dani, idealni za odjeću sa izrezima, koji otvaraju dekolte, grudi i leđa. Zato je pravi trenutak za dodatnu njegu i tretmane ovih dijelova tijela, poslije kojih će vaša koža zablistati i povratiti zdravu i prirodnu boju. Najvažnije je da izaberete adekvatne preparate koji će koži pružiti sve što joj je neophodno.

Dekolte

Koža na dekolteu je tanka, osjetljiva i sklona bržem starenju. Zato je važno da njega bude redovna i besprijekorna. Ne zaboravite da u tretmane uvrstite i piling koji skida površinski sloj kože i omogućava da aktivni sastojci iz proizvoda djeluju dubinski i pruže potpun efekat. Kada nanosite piling, dekolte ujedno i masirajte pokretima odozgo na dole. Poželjno je da bar jednom nedjeljno ovaj dio tijela odnjegujete i maskom koju koristite za lice. Za dekolte koristite proizvode koji su napravljeni na bazi voćnih kiselina, biljnih ekstrakata, hijaluronskih kiselina, vitamina A, D i E. Osim krema i losiona, trebalo bi da stavljate i serume koji jačaju tonus i to po istom principu kao i za lice.

koza2

Ukoliko ova njega nije dovoljna, možda će vam pomoći neki od specijalnih tretmana u kozmetičkom salonu. S obzirom na to da se na dekolteu vide znaci starenja, preporučuju se i određeni lifting tretmani, kao što je mezoterapija bez igala, pakovanje voćnim kiselinama, maske sa kolagenom i retinolom…

Grudi

Njega ovog dijela tijela podrazumijeva, prije svega, pažljiv izbor proizvoda i tretmana. Preparati koje predlažu stručnjaci napravljeni su na bazi esencijalnih ulja, kolagena, vitamina E, kantariona… Oni koži daju elastičnost, čine je mekanom, tonikuju je i daju joj čvrstinu. Mogu se naći u obliku gela, losiona ili kreme, a izbor zavisi od toga koja vam tekstura najviše odgovara. Za malo stariju kožu preporučuju se i serumi koji bi trebalo da se koriste u kombinaciji sa drugim preparatima.

Ukoliko na grudima imate strije, poslije blagog pilinga trebalo bi da mažete određenu kombinaciju etarskih ulja, na primjer avokada, eukaliptusa i limunove trave koji stimulišu ćelijsku ravnotežu. Možete da koristite i specijalne maske na bazi biljnog kolagena, koje odlično hidriraju kožu i daju joj elastičnost.

Za lijepe i čvrste grudi preporučuje se i svakodnevno tuširanje naizmjenično toplom i hladnom vodom, što podstiče bolju cirkulaciju.

koza3

Osim odgovarajuće njege, lijep izgled grudi možete održati i vježbanjem. Dovoljno je da za to dnevno izdvojite bar desetak minuta. Stisnite dlan o dlan u nivou stomaka, odvojite laktove i naizmjenično ih pritiskajte i opuštajte, u ritmu pulsa.

Da biste imali lijepe grudi trebalo bi i da povedete računa o izboru grudnjaka, a najvažnije je da vas ne stežu i da ne ostavljaju tragove na koži.

Leđa

Da bi leđa izgledala lijepo i njegovano, bez fleka i drugih promjena na koži, za početak uradite piling. Preporuka je da to izvedete pomoću morske soli i eteričnog ulja po izboru, pa da ovoj smjesi dodate i malo mlijeka. Kada sve dobro promiješate nanesite piling na leđa, izmasirajte ih lufa rukavicom ili specijalnom trakom. Poslije nekoliko minuta isperite leđa vodom, obrišite se i namažite odgovarajući losion ili mlijeko na bazi eteričnih ulja.

Ako vam je koža na leđima sklona aknama, trebalo bi da posjetite kozmetičara, kako bi vam uradio klasično ručno čišćenje i liječenje uz obavezan piling. Preporučljivo je i da se rade tretmani sa voćnim kiselinama, kao i hemijski piling, mezoterapija…

Izvor: Novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/koza-njezna-poput-svile/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])