Na startu 170 biciklista

Objavljeno: 25. 3. 2013 u 10:28h

Tradicionalna, osma biciklistička trka Banjaluka – Beograd održaće se 19, 20. i 21. aprila.

Biciklijada

Na startu u Banjaluci trebalo bi da se nađe 170 biciklista iz 30 profesionalnih ekipa poznatih i priznatih širom svijeta, koji će se nadmetati na 420 kilometara dugoj stazi u dvije etape.

– Činjenica da je naša trka kategorisana od međunarodne biciklističke asocijacije (UCI) koeficijentom 1.2 govori da je među najjačim ove godine na prostoru Balkana. Biće to praznik za ljubitelje biciklizma – rekao je direktor i učesnik trke Vladimir Kuvalja.

On i njegov sugrađanin iz Banjaluke Nikica Atlagić voziće za ekipu kragujevačkog Radničkog.

– Pripreme za samu organizaciju su odavno počele. Očekujem da ćemo naići na podršku gradskih i vlasti Republike Srpske, kao i privrednih subjekata, kako bismo kao pravi domaćini ugostili vrhunske bicikliste. Mnogo toga je već urađeno, ali i dosta posla je pred nama – naglasio je Kuvalja.

Prvog dana takmičenja, 19. aprila, voziće se kriterijumska trka ulicama Banjaluke, a ona je posvećena 22. aprilu, Danu grada.

– Ta trka se vozi još od 1957. godine i kao takva jedna je od najstarijih manifestacija u našem gradu i na prostorima bivše Jugoslavije. Pred vozačima biće 30 krugova dužine 1,5 kilometara – kazao je Kuvalja.

Sutradan, 20. aprila, startovaće prva etapa od Banjaluke do Brčkog, dužine 190 kilometara.

– Karavan će proći kroz Laktaše, Prnjavor, Derventu i Šamac, a cilj je u Brčkom. Start druge etape biće u Bijeljini, a cilj u Beogradu. Ta dionica je duga negdje oko 170 kilometara – kazao je Kuvalja.

Izvor:Glas/Darko Grabovac

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/na-startu-170-biciklista/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])