Grad dobija pet kružnih tokova

Objavljeno: 6. 2. 2014 u 14:26h

Grad bi u ovoj godini trebalo da dobije pet novih kružnih tokova, a izgradnja prve takve raskrsnice između ulica Cara Lazara i Mirka Kovačevića u naselju Obilićevo počeće čim to dozvole vremenski uslovi.

bl kruzni tok

Potvrdio je to načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

“Prije početka gradnje montažnog kružnog toka u Obilićevu biće neophodno proširenje saobraćajnice, a radovi bi trebalo da počnu početkom građevinske sezone. Izvođenje radova povjereno je gradskom preduzeću “Euro znak”, a vrijednost investicije je oko 20.000 KM”, istakao je Novaković.

Iz Gradske uprave su dodali da je u planu izgradnja još četiri kružna toka.

“Kako je planirano, kružni tok trebalo bi da bude izgrađen na raskršću ulica Solunska, Isaije Mitrovića, Skendera Kulenovića i Kralja Petra Prvog Karađorđevića, kod CJB Banjaluka. Razmotrićemo sa “Putevima RS” mogućnost gradnje još tri kružna toka, i to u naselju Lauš kod restorana “Sirano”, na raskrsnici kod Rebrovačke crkve i u naselju Lazarevo, kod pijace”, naveli su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Udruženja za unapređenje i bezbjednost saobraćaja Milenko Jaćimović smatra da kružne raskrsnice predstavljaju dobro rješenje, jer pet puta ubrzavaju tokove saobraćaja i povećavaju bezbjednost.

“Međutim, smatram da veličina raskrsnice između ulica Cara Lazara i Mirka Kovačevića u Obilićevu nije dovoljna za izgradnju kružne saobraćajnice. Ukoliko ne bude proširena ta raskrsnica, kružni tok neće postići pravi efekat”, istakao je Jaćimović.

Stanovnik Obilićeva Predrag Matić rekao je da je kružni tok u Obilićevu neophodan, jer je velika frekvencija saobraćaja kroz ovo naselje.

“Semafor koji je donedavno regulisao saobraćaj u ovoj ulici predugo je “držao” crveno svjetlo za pješake, što je mnogima stvaralo probleme”, kazao je Matić.

Novac

U prošloj godini izgrađeni su novi kružni tokovi na Starčevici i kod Gradskog mosta. U ulici Majke Jugovića, u naselju Starčevica, urađena je kružna raskrsnica sa montažno-demontažnim elementima, izrađenim od reciklirane plastike. Za kružni tok kod Gradskog mosta koji je izgrađen prošle godine grad je izdvojio 180.000 KM, a izvođač radova bilo je preduzeće “Kozaraputevi”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/grad-dobija-pet-kruznih-tokova/||claudebot